Kurv

Tips & Tricks til jakkesættet

Model i mørkeblåt jakkesæt, der binder snørebånd
Model i mørkeblåt jakkesæt, der binder snørebånd

Dit jakkesæt fortjener at blive plejet, vedligeholdt og behandlet med respekt. Det forlænger levetiden og sikrer, at du ser knivskarp ud. Hver eneste gang.

Undgå rens

Det er de allerfærreste jakkesæt, der kan tåle en tur i vaskemaskinen. En rens slider tilgengæld rigtig meget på tøjet, fordi renseriet behandler materialerne med kemikalier. Derfor anbefaler vi, at du kun bruger rens som den absolutte nødløsning, hvis du har fået synlige pletter eller uheldige lugte på jakkesættet. Prøv altid først, om du selv kan fjerne pletten ved at duppe den forsigtigt med en mild sæbeopløsning.

Damp

Hvis jakkesættet er krøllet, men rent, kan du med fordel give det en gang damp. Det tilbyder de fleste renserier i dag som et skånsomt alternativ til den klassiske rens med kemikalier.

Du kan også selv dampbehandle dit jakkesæt derhjemme. Hæng sættet på badeværelset, snup et varmt bad (eller lad det varme vand løbe i nogle minutter), og hold derefter døren og vinduerne lukket i 10 minutter. Dampene fra det varme vand retter nu stoffet ud, så dit jakkesæt igen ser ud som nyt.

Closeup af model i mørkeblåt jakkesæt og hvid skjorte

Habitjakker

Se udvalget af habitjakker

I garderoben

Når du hænger dit jakkesæt ind i garderoben, er det vigtigt, at der er luft mellem bøjlerne, så metervaren kan få lov til at rette sig naturligt ud. Brug brede bøjler, der fylder skulderen. Og brug for alt i verden aldrig de tynde renseribøjler i stål, da de kan ødelægge formen på jakken.

Dragtposer

En dragtpose er god til at beskytte et jakkesæt, når du rejser. Derimod er det en dårlig idé at lade sættet blive i posen, når det hænger hjemme i skabet. Her er det vigtigt, at tøjet får luft, så ulden ikke bliver fugtig. Har du problemer med klædemøl, kan du løse det ved at sørge for en mild duft af lavendel, cedertræ eller citron i skabet.

Læs meget mere om tøjpleje og tekstiler i vores artikler "Sådan plejer du bedst dit tøj" og "Vejledning til tekstilpleje: Få tøjet til at holde længere"

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 10-02-2023
Foto: PWT Group