Kurv

Den universelle og eviggyldige polo

Model i grå Bison poloshirt
Model i grå Bison poloshirt

Siden 30’erne har polotrøjen været fast inventar i herregarderoben, og det synes til en vis grad at skyldes dens evne til på én gang at dresse selv de mest afslappede søndagsbukser op, mens den lige så naturligt kan indgå som en del af jakkesættet. Vi har taget et kig på den eviggyldige polotrøje og guider her til, hvordan du kan gøre den til en mere fast del af din garderobe.

Et kendetegn for nogle af garderobens mest klassiske og tidløse items er, at de gennem halve og hele århundreder har formået at gå på tværs af køn, kulturer og samfundsklasser, alt imens de på det nærmeste har fungeret universelt sammen med resten af garderoben. Et par jeans, den hvide T-shirt eller en blå Oxfordskjorte ville alle høre til i kategorien af klassiske og tidløse items.

Det gælder således også polotrøjen, der ikke, som navnet ellers antyder, er udsprunget af polosporten. Det er derimod tennis, der kan tage æren for polotrøjens eksistens. Den originale Lacoste-polotrøje blev hurtigt en succes, og i dag fås poloshirts i alle prisklasser og bæres af mænd og kvinder fra alle samfundets lag. Poloen kan ubesværet tilføje klasse til selv de mest almindelige jeans, ligesom den kan indgå som naturlig substitut for en skjorte under en blazer. Her får du inspiration til, hvordan du inkorporerer polotrøjen i både det daglige, på jobbet og til fest.

Polo og shorts

Til sommerens fester og afslappede grillaftener, er poloen perfekt. Drop den kortærmede skjorte, der kan være lidt for stiv i varmen, og den mønstrede T-shirt, der er lidt for uformel. Her er poloen nemlig perfekt, både den ensfarvede variant men bestemt også den mønstrede. Det er faktisk det perfekte tidspunkt, at skabe lidt god stemning med en blomstermønstret polo. Hvis du ikke vil virke alt for afslappet, kan du kombinere den med et par chino shorts og sneakers i skind.

Model i mønstret Lindbergh OEKO-TEX poloshirt

Polo og Bond

Poloens mærkat som tidløs er kun understreget af dens efterhånden mange optrædener i diverse Bond-film gennem tiden. Det var den mørkeblå af slagsen, som Daniel Craig i skikkelse af Bond bar i op til flere scener i filmene "Casino Royale" (2006) og "Quantum of Solace" (2008). Vi vil dog gerne fremhæve den første gang, 007 sås i en polotrøje, som var i "Dr No" fra 1962. Her sås Sean Connery som Mr. Bond i en babyblå polotrøje. Og med den kan du næsten ikke træde forbi. Især ikke hvis du sætter den sammen med et par lyseblå jeans eller chinos.

Model i lyseblå Lindbergh polo og hvide Lindbergh bukser
Stak af foldede Lindbergh poloshirts

Polo og blazer

Polotrøjen er på én gang mere dresset end en T-shirt, men samtidig mere afslappet end en skjorte, og det hører muligvis med til dens popularitet, at trøjen som få evner at balancere det casual med det fine. Ifører du dig blazeren, kan du nemlig i den henseende nemt få overbalance. Med skjorten bliver det hurtigt for fint, mens det med en T-shirt kan komme til at virke halvhjertet. Prøv i stedet at kombinere polotrøjen med blazeren og et par habitbukser, mørke jeans eller chinos. 9 ud af 10 gange skabes der perfekt balance mellem det casual og det fine.

Model i turkis Lindbergh jakkesæt og pastelgrøn Lindbergh poloshirt

Polo og sko

Polotrøjen går reelt set sammen med rigtig mange sko, men der er især tre par, som vi her gerne vil fremhæve. 1) Chelseastøvlen: Den giver kant til polotrøjen, men husk altid lange bukser til. 2) Sejlerskoen: Skoen, der ligesom poloen har islæt af det bedre borgerskab, og måske er det derfor, de taler så godt sammen. 3) Hvide sneakers: De går godt sammen med nært sagt alt slags tøj – det gælder også poloen!

Model i hvid Lindbergh polo og sandfarvede Lindbergh shorts
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 09-06-2023
Foto: PWT Group