Søg her...

Kurv
Kurv

Sådan bruger du den klassiske hvide T-shirt

Model i hvid Lindbergh T-shirt og mørkeblå Lindbergh jeans
Model i hvid Lindbergh T-shirt og mørkeblå Lindbergh jeans

Rygraden i din garderobe

Du slipper ikke for den – den hvide T-shirt forlader aldrig modebilledet og den ses sæson efter sæson. Men hvorfor er det enkle, kortærmede stykke bomuldsbeklædning et must-have? Det var blandt de store filmikoner James Dean og Marlon Brando, der sammen med et par blå jeans gjorde den hvide T-shirt til en uundgåelig del af enhver mands garderobe. T-shirten blev et billede på effortless maskulinitet og rå udstråling. Kombineret med at designet er så enkelt, at den hvide T-shirt er utroligt nem at sætte sammen med nærsagt alt, er det svært at gå galt af den moderne klassiker.

Trends har det med at komme og gå, men den hvide T-shirt er blevet en fast bestanddel i vores klædeskab – så fast, at den er blevet uundværlig. Den lader sig aldrig diktere af modens vekslende strømninger, og den kan sættes sammen med alt lige fra et par blå jeans til en smart blazer.

T-shirten er med andre ord din go to – den passer til det hele, og du skiller dig formentlig kun af med den, hvis den er totalt nedslidt.

Model i hvid Lindbergh T-shirt og mørkeblå Lindbergh shorts

Fra Dean til Depp

Trods sit simple snit er den hvide T-shirt en evergreen, der aldrig mister sin coolness. Se bare på rækken af kendisser, der gennem tiden har båret den hvide klassiker: 50’ernes filmhelt James Dean, den legendariske bokser Sugar Ray Robinson, teenagecharmøren Luke Perry, der storhittede i 90’er-serien ’Beverly Hills’, ej at forglemme The Boss – Bruce Springsteen og selvfølgelig den excentriske Johnny Depp. Og så er der alle os andre dødelige, der har op til flere Tees hængende i skabet derhjemme.

Model i hvid Lindbergh T-shirt, Lindbergh denimjakke og Lindbergh jeans
Hængende hvid Lindbergh T-shirt og blå Lindbergh tanktop
Model i hvid Lindbergh T-shirt og Lindbergh jeans

Overgangen til bæredygtighed

I de seneste år er der sket en ændring i, hvordan vi forholder os til vores forbrug af tøj. Brug-og-smid-væk kulturen er for længst gået af mode, og mange forsøger nu at indarbejde en grønnere tilgang i deres liv - og i deres garderobe. Derfor er der nu mange gode muligheder for at købe tøj, der er produceret på en mere bæredygtig måde. Du kan for eksempel vælge at købe T-shirts lavet i økologisk bomuld. Eller du kan købe tøj, hvor bomulden er produceret med mindre miljøbelastning og bedre forhold for bomuldsbønderne. Og her kommer den hvide T-shirt endnu engang til sin ret - for der er næsten ikke noget mere bæredygtigt, end et stykke tøj, som aldrig går af mode.

Strandturen

En tur på stranden indbyder til at springe i den hvide T-shirt. Uanset om du foretrækker et par helt enkle, ensfarvede badeshorts, eller om du går efter den mere farverige og mønstrede version, kan du være sikker på at den hvide Tee er et godt supplement og sagtens kan tage dig fra stranden til baren.

Model i hvid JUNK de LUXE T-shirt og mørkeblå JUNK de LUXE badebukser

Kontoret

Selvom det er enkelt, fungerer det altså. Brug den hvide T-shirt på kontoret. Her kan du dresse den op med et par performance pants eller endda habitbukser. Brug en blazer over til det vigtige møde eller brug en varm cardigan som øverste lag.

Model i hvid Lindbergh T-shirt og grå Lindbergh performance pants

Om søndagen

Den hvide T-shirt fungerer præcis ligeså godt på sofaen som på kontoret. Skal det være helt afslappet bruger du den med et par grå sweatpants – så er søndagsuniformen i hus. Bliver det lidt for afslappet, så brug i stedet et par Superflex bukser. Her får du masser af komfort og stretch, og samtidig giver det dit look et mindre casual strejf.

Model i hvid Lindbergh T-shirt og sort sweatpants

Sommerfesten

Når du skal afsted til sommerens mange fester, kan du med fordel snuppe den hvide T-shirt og sætte den samme med en kortærmet skjorte og et par pæne mønstrede shorts. Du kan også gå den helt klassiske vej og bruge et par jeans – helt klassisk og lækkert.

Model i hvid Lindbergh T-shirt og blå Lindbergh jeans
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 01-07-2022
Foto: PWT Group