Slutspurt - Sidste chance!

Spar op til 70%

Gratis retur - TøjekspertenGratis retur
1-2 dages levering - Tøjeksperten1-2 dages levering
Gratis fragt - TøjekspertenGratis fragt v/ 499,-
Byt i 365 dage - TøjekspertenByt i 365 dage
Kurv

De fem bedste skjorter til mænd til efteråret 2024

Model i ternet Lindbergh skjorte
Model i ternet Lindbergh skjorte

Sommerferien er ved at være forbi, og vi må alle sammen vende tilbage til hverdagen. Men prøv i år at vende tilbage som en ny mand – eller i hvert fald i en ny skjorte.

Nu hvor du har taget afsked med fjerne strande og eksotiske storbyer og vender tilbage til de hjemlige hæve-sænke-borde, er det nemt at forfalde til melankoli og ærgrelser. Lad være med det. Se det i stedet som en oplagt mulighed for at introducere verden for en ny, frisk version af dig selv. Bliver dette året, du prøver en overshirt med Superflex? Eller trænger din hvide skjorte til en opfriskning?

Her følger fem forslag til herreskjorter, der understreger, at sensommeren ikke er slutningen på noget, men i virkeligheden starten på det hele.

Oxford skjorten

Oxford skjorten fik sit store gennembrud, da den blev moderne blandt de studerende på amerikanske universiteter. Oxford skjorten er én af de skjorter, der i mange år har haft det samme design. Du kan altså kende en rigtig Oxford på flere ting, blandt andet det lidt mere kraftige bomuldsstof. Typisk vil skjorten også have en detalje på venstre bryst – for eksempel en påsyet brystlomme eller et broderet logo.

Oxford skjorte er perfekt at bruge, når du gerne vil være stilfuld men ikke alt for formel. Det enkle og klassiske design gør sig godt både på kontoret og til festen. Skjorten kan også både fungere under en blazer, hængende løst eller inden i bukserne. Med så mange anvendelsesmuligheder er Oxford skjorten altså en klassiker i enhver herregarderobe.

Model i mørkegrøn Lindbergh Oxfordskjorte

Maskulin skovmandsskjorte

Skovmandsskjorter – eller flannel skjorter – er måske nogle af de allermest behagelige skjorter til mænd på grund af det super bløde bomuldsstof. En skovmandsskjorte er nemlig lavet med børstet overside – det betyder, at skjorten har fået en behandling, der giver en kort luv. Det er denne luv, som er en let lodden overflade, der gør skjorten meget blød.

En skovmandsskjorte kan bruges i mange sammenhænge. Hvis du vil sikre dig, at det ikke bliver for afslappet, så vælg en skjorte i slim fit til et par chinos. Vil du gerne have et mere casual udtryk, kan du vælge en mere løs skjorte i comfort fit og bruge den med et par jeans. Når først du har prøvet skovmandsskjorten, vil du elske den for det bløde stof og det tidløse udtryk.

​Shop skovmandsskjorter her

Model i ternet, grå Jack's skjorte og mørkeblå Jack's jeans
Hængende Lindbergh hørskjorte i pastelfarver

Den kortærmede skjorte

Selvom ferien er forbi, skinner solen altid på de smukke, og for nogle er sommeren aldrig forbi. En måde at tage lidt af ferien med hjem på er den kortærmede skjorte. Mange har en ide om, at en kortærmet skjorte altid er uformel og kun kan bruges til havefester. Men hos Eksperten mener vi, at du sagtens kan gøre en kortærmet skjorte mere stilet.

Start med at vælge en ensfarvet skjorte eller en med et elegant mønster – for eksempel nålestribet. Sæt den kortærmede skjorte sammen med et par performance pants eller chinos og tag eventuelt en blazer over, så kan du sagtens bruge skjorten uden at ligne en, der er på vej på sommerferie.

Shop kortærmede skjorter her

Model i kortærmet, lyseblå Lindbergh 1927 skjorte

Klassisk hvid skjorte

Selvom den hvide skjorte tidligere har været en fast bestanddel i enhver voksen mands garderobe, bliver der rundt omkring på verdens kontorer længere og længere imellem dem. For mange signalerer de noget formelt og bringer minder om konfirmation og bryllup.

Men den hvide skjorte kan bruges til så meget mere end blot store begivenheder. Tag den på med et jakkesæt, og vær den mest stilede på jobbet, eller med et par beige chinos og vær stilfuld og afslappet på samme tid. Rul ærmerne op, tag et slips på – der er nærmest uanede muligheder med den hvide skjorte. Vil du gøre det let for dig selv at være knivskarp i hvid skjorte, så find en strygefri variant.

Shop hvide skjorter her

Model i hvid Lindbergh 1927 skjorte og sorte habitbukser

Den moderne overshirt

En overshirt er en blanding af en overgangsjakke, en blazer og en skjorte, hvor du får det elegante look fra skjorten i en lidt tykkere kvalitet. Der findes forskellige modeller, der er mere eller mindre afslappede, for eksempel varianten i fløjl med åbne lommer eller den helt enkle med lynlåslukning. Du kan også sagtens finde en overshirt, der har et par matchende performance pants, hvis du vil prøve et helt gennemført look.

Brug din overshirt over en T-shirt, enten åben eller lukket, eller tag den over en Oxford skjorte. Der er ret frit valg, når det gælder bukser til en overshirt. Du kan bruge alt fra stilede habitbukser, til chinos over jeans. Det hele fungerer til en overshirt, så den er perfekt når du skal tilbage til hverdagen efter en veloverstået ferie.

Shop overshirts her

Model i armygrøn Lindbergh overshirt og armygrønne Lindbergh chinos
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 17-03-2023
Foto: PWT Group