Gratis fragt v/ 399 kr.
Gratis retur
Byt i butik
365 dages returret
Gå til klub

Hættetrøjer til mænd

Hos Tøjeksperten fører vi et stort udvalg af hættetrøjer til mænd. Vores sortiment indeholder alt fra hættetrøjer med lynlås over hættetrøjer med print til hættetrøjer i strik.

North

Comfort fit | Økologisk bomuld

699 kr

Woodbird

Regular fit | Økologisk bomuld

600 kr

Woodbird

Regular fit | Økologisk bomuld

600 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr 149,50 kr

Lindbergh

Modern fit

599 kr 299,50 kr

Junk de Luxe

Relaxed fit | 100% bomuld

699 kr

Junk de Luxe

Relaxed fit | 100% bomuld

699 kr

Junk de Luxe

Relaxed fit | Med hætte

599 kr

Junk de Luxe

Relaxed fit | Med hætte

599 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

Shine Original

Relaxed fit | 100% bomuld

299 kr

North

Comfort fit | 100% bomuld

500 kr

North

Comfort fit | 100% bomuld

500 kr

Tommy Jeans

Regular fit | Med hætte

799 kr

Superdry

Slim fit

600 kr

Tommy Jeans

Regular fit | Økologisk bomuld

800 kr

Lacoste

Regular fit

900 kr

Lacoste

Regular fit

900 kr

Hættetrøjer til mænd - Guiden til den rette hættetrøje

Der findes en stort antal af forskellige hættetrøjer, hvilket gør det svært at vælge hvilken hættetrøje man skal vælge. Foretrækker du en hættetrøje med lynlås, en hættetrøje med print eller en helt tredje hættetrøje?

Hvis ikke du allerede ved, hvilken hættetrøje du skal købe, kan du i den efterfølgende guide blive klogere på emnet og blive i stand til at træffe det rette valg.

Hvad er en hættetrøje?

En hættetrøje er basalt set en helt almindelig sweatshirt (trøje) med en hætte. På engelsk bliver en hættetrøje kaldt for en hoodie, hvoraf ordet hood (hætte) er en central del.

Man skal langt tilbage i tiden for at finde de første hættetrøjer, idet hættetrøjer har været brugt i mange hundrede år. Formentlig startende med munke i Midteuropa som bar hættetrøje-lignende tøj.

Den form de fleste kender hættetrøjen under i dag, er en trøje med hætte, lynlås, to stropper hængende fra hætten og en lomme på maven. Denne form for hættetrøje stammer fra 1930’erne hvor det Amerikanske firma Champion begyndte at sælge deres hættetrøje.

Hvem kan bruge en hættetrøje?

En hættetrøje er en god løsning for de fleste mennesker, på udkig efter et lækkert og fleksibelt stykke tøj. Da hættetrøjer findes i mange varianter er de velegnet til mange situationer, hvilket vi ser nærmere på om lidt.

Men først skal det nævnes at en sweatshirt med hætte kan anvendes af ung som gammel og går an i de fleste situationer.

Hvornår er en hættetrøje anvendelig?

De forskellige typer af hættetrøjer har hver deres fordele og ulemper og derfor er det lettere at dele dette afsnit op efter typen af hættetrøje.

 • Hættetrøjer med lynlås
 • Hættetrøjer uden lynlås
 • Hættetrøjer med lommer
 • Hættetrøjer med stropper
 • Hættetrøjer med print
 • Hættetrøjer i bomuld
 • Hættetrøjer i bomuld & polyester

 

Hættetrøjer med lynlås

En hættetrøje med lynlås er anvendelig hele året rundt og til de fleste situationer. Detaljen med lynlåsen gør, at du med hættetrøjen kan tilpasse dig til vejret omkring dig. Når temperaturen stiger kan du lyne trøjen op og sikre afkøling.

Hættetrøjer uden lynlås

En hættetrøje uden lynlås minder mere om en almindelig sweatshirt, bortset fra at den har en hætte. Den manglende lynlås gør dog også at trøjen ofte vil føles varmere, idet trøjen er mere tæt uden lynlås. Derfor er hættetrøjer uden lynlås også et godt valg, når du skal finde en varm og lækker trøje til vinteren eller kølige perioder.      

Hættetrøjer med lommer

En hættetrøje med lommer er praktisk til dig, der gerne vil kunne opbevare ting på maven, når du er på farten. Alternativt kan lommerne også fungere som en tiltrængt pause for hænderne og give dem en smule varme på en kold dag.

Hættetrøjer med stropper

En hættetrøje med stropper er blandt de mest almindelige hættetrøjer. Stroppernes funktion er at kunne spænde hætten ind og ud. Særligt på kolde dage kan det være yderst anvendeligt, at have muligheden for at stramme hætten ind og derved holde bedre på varmen.

Hættetrøjer med print

En hættetrøje med print har sine primære fordele i det visuelle udtryk som printet skaber. Så ønsker du en hættetrøje som skiller sig en smule ud og skaber noget wow-effekt, vil en hættetrøje med print være et godt valg.

Hættetrøjer i bomuld

Ser vi på materiale valg, vil du se at langt de fleste hættetrøjer er lavet i ren bomuld. Du kender sikkert allerede til bomuld og dets fordele. Så vi vil nøjes med at sige at en hættetrøje i bomuld ofte er et godt valg.

Hættetrøjer i bomuld & polyester

En anden type af hættetrøjer er en hættetrøje lavet i bomuld og polyester. Kombinationen af bomuld og polyester gør hættetrøjen mere fleksibel i den forstand at trøjen kan strækkes.

På disse tidspunkter skal du ikke bruge en hættetrøje

Selvom en hættetrøje ofte er et godt valg, er der naturligvis tidspunkter, hvor den ikke gør sig godt. Disse tidspunkter er primært centreret om festlige tidspunkter som eksempelvis et bryllup, hvor kutymen foreskriver at der anvendes jakkesæt eller blazer & jeans

Udover festlige anledninger i privat regi hvor hættetrøjen ikke er så velegnet, er der også situationer og steder, hvor der decideret er forbud mod at anvende en hættetrøje. Eksempelvis på diskoteker nogle steder i England.

Hvilken hættetrøje skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rette hættetrøje til dig selv eller en anden, er der en masse spørgsmål der rejser sig. For hvordan finder man lige den rette hættetrøje? Hvilken størrelse skal du vælge, hvordan skal pasformen være? Hvilken farve foretrækker du? Har du præferencer i forhold til mærket? Har du specielle ønsker til materialet? Hvor/hvordan skal hættetrøjen anvendes? Og sidst men ikke mindst har du et budget der skal overholdes?

Ovenstående er et bud på nogle af de mange spørgsmål du kan have, og som vi vil give svar på nedenfor.

Størrelse

Vi fører et stort udvalg af hættetrøjer i størrelser fra small til 6XL. Du kender muligvis allerede til den størrelse du bruger når du køber trøjer. Denne størrelse vil formentlig også gælde ved din nye hættetrøje. Vil du være helt sikker på størrelsen er der ikke andet for end, at hive fat i et målebånd og vores størrelsesguide. Skal du bruge en hættetrøje i størrelserne small til 4XL skal du se her. Er det i stedet en hættetrøje i størrelse 4-6XL du er på udkig efter skal du se mere her.

Pasform

I forhold til pasform på din hættetrøje(eksempelvis med lynlås eller lomme) er der tre typer af pasform at forholde sig til.

Comfort/loose fit: hættetrøjer i stilen comfort/loose fit sidder løst og ikke alt for kropsnært. Det sikrer dig god komfort og en følelse af bevægelsesfrihed.  

Regular fit: hættetrøjer i regular fit er en klassisk pasform. Tøjet sidder til kroppen uden at føles ubehageligt stramt. En hættetrøje i regular fit er den mest solgte type.

Slim fit: hættetrøjer i slim fit sider tæt til kroppen og fremhæver din kropsfigur. Slim fit tøj er specielt populært i forhold til sportsudøvere.

Farve

Vores Sweatshirts med hætter føres i 7 forskellige farver:

 • Blå
 • Bordeaux
 • Grøn
 • Grå
 • Hvid
 • Rød
 • Sort

 

Mærke

I øjeblikket fører vi hættetrøjer fra tre forskellige mærker. Så har du en præference for en hættetrøje fra Shine, Junk de Luxe eller North er du det rette sted.

Materiale

Når du skal vælge en hættetrøje har du valget mellem en hættetrøje i bomuld eller en i bomuld/polyester. For de fleste vil valget falde på en hættetrøje i bomuld. Men hvis du ønsker noget stræk i hættetrøjen vil en udgave med bomuld/polyester være at foretrække.

Anvendelse

Valget af hættetrøje afhænger i høj grad af, hvordan du forventer at anvende din hættetrøje. Vi har skitseret et par forskellige anvendelsesmuligheder og givet vores bud på den idéelle hættetrøje i situationen.

Til den aktive (udendørs): Er du aktiv og meget udenfor året rundt? I så fald vil du nyde godt af en tyk hættetrøje, som sikrer god varme. Du anvender hættetrøjen året rundt, hvorfor du formentlig vil skulle have nogle forskellige modeller som passer til det skiftende vejr. En hættetrøje med lomme vil altid være god at have, da du skal have ting med på farten.

Til sportsmanden: Foretrækker en hættetrøje lavet i en kombination af bomuld og polyester, da den sikrer en svedtransporterende evne og er mere fleksibel. Dertil vil du foretrække en hættetrøje som er tætsiddende.

Til hverdagsbrug: Du foretrækker en hættetrøje med lynlås så din hættetrøje er let at tage af og på. Materialevalget vil formentlig være ren bomuld. En hættetrøje med print vil være et godt bud, da du synes, at hættetrøje godt må vække lidt opsigt og skabe smil ved dem du møder på din vej.

Til vinterbrug: En hættetrøje der anvendes til vinterbrug, må gerne være en hættetrøje uden lynlås for at sikre optimal varme. Dertil må hættetrøjen gerne være i en kraftig kvalitet og eventuelt loose fit for at sikre hyggen.

Pris

Vi ved godt at prisen har betydning for dit valg af hættetrøje og derfor har vi også et stort udvalg med forskellige priser. De billigste hættetrøjer koster så lidt som 200 kroner, imens vores dyreste modeller koster 900 kroner.