Husk Fars dag d. 5 juni

Forkæl verdens bedste far - Garanteret levering!

Kurv

De blå bukser – inspiration til hvilke jeans, du skal have i skabet

Model i lyseblå Lindbergh jeans og grøn Lindbergh T-shirt
Model i lyseblå Lindbergh jeans og grøn Lindbergh T-shirt

Jeans er en af de mest alsidige slags bukser, der findes i herregarderoben. De allerfleste mænd ejer i forvejen mindst ét par jeans, og mange bruger dem næsten dagligt. Men selvom de klassiske blå bukser er brugt af mange, er der faktisk mange overvejelser man bør gøre sig, inden man investerer i et par nye jeans. Leder du efter et nyt par til samlingen, guider vi dig her igennem de vigtigste punkter ved den dejlige denim.

Jeans har eksisteret i rigtigt mange år og er en af de beklædningsgenstande der virkelig har holdt ved igennem tiden. Denimbukser blev opfundet i den franske by Nîmes i 1800-tallet, men mange forbinder både denim og jeans med Levi Strauss, som videreudviklede på det eksisterende design af denimbukserne. Han producerede jeans til guldgraverne i datidens USA, som på grund af deres fysisk hårde arbejde, skulle bruge bukser, der var ekstra slidstærke. Siden har jeans udviklet sig til bukser for alle aldre, samfundslag og køn. Især i 1950’erne, hvor store ikoner som James Dean iklædte sig jeans, kom bukserne for alvor ind i modebilledet.

Cool komfort

Efterhånden som jeans blev mere og mere accepteret som en del af dagligdagens beklædning, blev der også udviklet på både design og materiale. Selvom jeans naturligvis stadig er lavet i denimstof, er der sket forandringer i stoffets sammensætning. Især i de seneste år er der kommet fokus på, at tøj skal være behageligt, og dette har også haft indflydelse på produktionen af jeans. Hvor bukserne før var meget stive og skulle bruges et stykke tid, før de blev behagelige, er der i langt de fleste jeans nu tilføjet stretchmateriale (altså stræk) i stoffet.

Det store fokus på komfort viser sig tydeligt i modebilledet i øjeblikket, og tøj skal ikke længere bare se godt ud, men samtidig give selvtillid og være behageligt. Den moderne mand går altså op i både udseende og funktionalitet, og hos Tøjeksperten sørger vi for at levere begge dele i de lækre Superflex jeans. Det er de perfekte jeans, hvis du leder efter den ultimative komfort og samtidig har specifikke ønsker til udseende og pasform.

Superflex jeans

Både Bison og Lindbergh laver jeans i Superflex-kvaliteten, så der er masser af muligheder for at finde det perfekte par jeans til dig. Udover at jeansene findes i de mest populære farver – mørk blå, sort og lys blå – kan du også få dem i forskellige pasforme. Og netop pasformen er vigtig for at du bliver rigtigt glad for dine jeans – det kommer vi tilbage til senere. Vælger du jeans med Superflex, får du altså både lækkert design og virkelig god funktionalitet. Det, der gør bukserne så innovative, er den mængde stretch, der findes i stoffet. Det giver super support og masser af komfort. Derudover holder det på formen, så du slipper for et par slim fit jeans, der efter nogle vaske pludselig er blevet loose fit. Superflex giver dig også 100% bevægelsesfrihed, så de er fantastiske både til kontoret, festen og alle andre steder, du normalt bruger jeans.

Du kan finde alle vores Superflex jeans lige her.

Find den rette pasform

Pasformen for dine jeans gør meget for, både hvilket signal du sender, men også hvor behageligt du har det i bukserne. Der findes mange forskellige pasforme, eller fittings på markedet, og det kan være svært at skelne dem alle fra hinanden. Her vil vi gennemgå nogle af de mest kendte pasforme, så du kan vurdere hvad der passer allerbedst til dig.

Tapered fit

Denne pasform er også kaldet ”guleroden” på grund af formen – den er bredest øverst og bliver mere tætsiddende fra knæet ned til anklerne. Tapered fit er faktisk rigtig god til de fleste mænd, fordi den giver en flot silhuet. Du kan altså sagtens vælge denne pasform uanset om du er typen, der er atletisk bygget eller er mere bred om hofterne. Stilen gør også, at jeans med denne pasform vil passe godt til de fleste situationer, både på arbejdet og i fritiden.

Loose fit

Er du mere til en løs pasform med masser af plads til både lår, knæ og ankler, så er du typen der vil elske et par loose fit jeans. Her har bukserne en god højde i livet, der hverken er for høj eller for lav. Til gengæld gør det lidt posede look, at de kan se mere casual ud og derfor ikke nødvendigvis passer til en dag på kontoret. Er du en smule tynd, vil denne pasform også kunne give dig mere bredde. Omvendt kan den få dig til at se lidt stor ud, hvis du i forvejen er bred.

Foldede Lindbergh jeans liggende på bord

Slim fit

Meget tætsiddende bukser har tidligere været den helt store trend, og jeansene fulgte godt med og var en overgang utroligt stramme. Nu er der fundet et nogenlunde stabilt leje i slim fit pasformen, som er tætsiddende uden nødvendigvis at sidde limet til benene. De er stadig helt acceptable til en arbejdsdag og ser rigtigt gode ud til fest. De klæder dig allerbedst, hvis du er normal af bygning, hvor de fremhæver dine ben.

Regular fit

En meget klassisk pasform, der er en god mellemvej, hvis du hverken vil have særligt stramme eller løse bukser. Som oftest er taljen mellemhøj-høj, og der er tilpas med plads fra lår til ankler. Har du tendens til at være bred om hofterne, så er denne pasform super god til dig. Bukserne passer, ligesom med tapered fit, rigtigt fint i de allerfleste situationer.

Closeup af mørkeblå Lindbergh jeans
Molde i blå Lindbergh jeans, grøn Lindbergh sweater og sort Lindbergh jakke

3 typer jeans du bør eje

Du behøver ikke fylde dit skab med masser af forskellige typer jeans – medminde selvfølgelig du bare er virkelig passioneret omkring denim! Men eftersom jeans er et ret holdbart stykke tøj, der næsten kan bruges hele året, behøver du ikke nødvendigvis købe et nyt par hver sæson. Der er dog et par styles, som virkelig er klassikere, og som vi mener, alle mænd bør eje:

Sorte jeans i slim fit

Et par helt sorte jeans er flotte i sig selv, og du kan være sikker på, at du kan bruge dem sæson efter sæson. Vælger du dem i slim fit, får du virkelig et par jeans med cool-faktor. Udover at du kan bruge dem hele dagen lang, både til daglige gøremål og til en tur i byen, er de super lette at kombinere med mange forskellige farver.

Model i sorte Lindbergh jeans, hvid Lindbergh T-shirt og blå Lindbergh denimjakke

Mørkeblå jeans i tapered fit

Her får du virkelig et par jeans, der er alsidige. Den mørke farve gør, at stilen ikke bliver for afslappet, så du sagtens kan bruge dem på arbejde. Pasformen er som sagt rigtigt flatterende for de fleste mænd og de er også ganske lette at sætte sammen med flere forskellige typer overdele.

Model i blå Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Lyseblå jeans i loose fit

Dette par er ikke nødvendigvis til brug hele året rundt, til gengæld er de et sikkert hit hver eneste sommer. En lækker, lyseblå farve passer godt til især forårs- og sommerstemning. Den løse pasform gør, at de ikke bliver ubehagelige, selvom det er varmt. Kombiner dem med en hvid t-shirt for et ikonisk look.

Model i lyseblå Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 19-08-2022
Foto: PWT Group