Husk Fars dag d. 5 juni

Forkæl verdens bedste far - Garanteret levering!

Kurv

Chinos til mænd – de perfekte bukser

Model i sandfarvede Lindbergh chinos og hvid Lindbergh T-shirt
Model i sandfarvede Lindbergh chinos og hvid Lindbergh T-shirt

Hos Tøjeksperten elsker vi tøj, der kan genbruges sæson efter sæson. Tøj der aldrig går af mode, essentials som klæder de fleste mænd. Og når man snakker ikonisk tøj, kommer man ikke udenom chinos – måske de perfekte bukser?

Uanset om du kender dem som khakis eller chinos, så har du garanteret stiftet bekendtskab med bukserne allerede. Chinos er nemlig ikke nogen ny opfindelse, faktisk har de eksisteret i over 150 år. Bukserne blev oprindeligt brugt af militærpersonale, og det er en af grundene til, at den mest klassiske farve til et par chinos er sandfarvet.

I dag kan et par chinos dog bruges i langt de flest sammenhænge, både til formelle lejligheder men også til hverdag. Hvilken stil bukserne signalerer afhænger nemlig meget af, hvad du sætter dem sammen med. De kan nemt gå fra et casual hverdagslook med en T-shirt, til kontoret med en trøje og endda videre til middag med en skjorte. Og netop denne alsidighed gør, at chinos er et must i enhver mands garderobe.

Læs videre herunder, hvor vi har samlet 3 lette måder, du kan style et par chinos.

Sådan styler du dine chinos

Til afslappet brug

Chinos kan sagtens bruges til en lørdag derhjemme eller en afslappet øl med vennerne. Her kan du kombinere bukserne med en enkel T-shirt – eksempelvis en ensfarvet hvid. Sæt det sammen med et par sneakers og tag en let læderjakke på, og du er både cool og casual. Vil du gerne være en lille smule mere elegant, så drop T-shirten og vælg en poloshirt i stedet for.

Model i mørkegrønne Lindbergh chinos og hvid Lindbergh overshirt

Til kontoret

Når du skal bruge dine chinos i en mindre afslappet sammenhæng, kan du benytte en striktrøje over den hvide T-shirt. Alt efter hvor pæn du gerne vil være, kan du også bytte dine sneakers ud med et par støvler eller snøresko. Så har du nemlig et helt igennem acceptabelt sæt til arbejdet, som fungerer både til møder og ved skrivebordet.

Model i grå Lindbergh sweatshirt og blå Lindbergh chinos

Til det formelle

Skal du til en begivenhed, hvor dresscoden er mere afslappet end jakkesæt men stadig formel? Her er et par chinos også helt perfekt, på grund af det stilrene udtryk i det enkle snit samt bomuldsstoffet. Det er nemt at kombinere dem med en ensfarvet og stilfuld skjorte, der giver et formelt udtryk. Du kan også bruge en mønstret skjorte med en blazer over, så du kan tage blazeren af hvis aftenen udvikler sig i en mere festlig retning.

Model i hvide Lindbergh chinos og sandfarvet rullekrave og skjorte

Chinos med Superflex

Leder du efter et par chinos, der kombinerer det smarte look med super funktionalitet og komfort, så skal du prøve et par Superflex chinos. Det er nogle af de allermest behagelige bukser på markedet på grund af det innovative stretchstof, der sørger for at bukserne sidder perfekt og samtidig er super behagelige at have på. Du får desuden et par bukser, der holder formen optimalt selv efter mange vaske. Det er derfor et par rigtigt holdbare bukser på alle parametre, både med hensyn til stil og funktion.

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 03-06-2022
Foto: PWT Group