Kurv

Basisgarderoben – Basis T-shirts og poloshirts til herre

Model i sandfarvet JUNK de LUXE T-shirt
Model i sandfarvet JUNK de LUXE T-shirt

Ideen om altid at have få, meget funktionelle, stykker tøj som en basis i garderoben har længe været kendt. Det hjælper med at skabe overblik og sikrer, at du altid har et stykke tøj, der let kan styles med andet. I denne artikel om basisgarderoben går vi dybere ind i dette koncept – startende med de mest klassiske overdele: T-shirts og poloshirts.

Inden vi går i dybden med gode råd til T-shirts og poloer, skal vi have en hurtig opridsning af konceptet bag en basisgarderobe. Det er ganske enkelt – det er en del af din samlede garderobe, som består af få stykker tøj, der nemt og enkelt kan styles sammen med dit resterende tøj - altså en slags grundgarderobe. Typisk vil tøjet i basisgarderoben være i nogle af de mest populære og anvendte tøjfarver: hvid, blå, sort og grå. Sæsonbestemte mønstre hører ikke til i basisgarderoben, hvor man i stedet satser på ensfarvet, meleret eller med klassiske striber eller diskrete tern.

Hos Eksperten vi, at det er meget individuelt, hvor mange stykker basis tøj, man har behov før. Derfor handler vores artikelserie om basisgarderoben ikke om mængde men i stedet om indhold. Så kan du nemlig hurtigt og let skabe lige præcis den basisgarderobe, der passer til dig.

Basis T-shirts til mænd

Når det handler om T-shirts, er der nogle helt klassiske styles, som mange mænd allerede ejer. En helt hvid, ensfarvet T-shirt er en sikker vinder, der nemt kan styles med både bukser og shorts. Derfor er det også en af de vigtigste styles, når vi snakker basic T-shirts til mænd. Den hvide T-shirt kan styles med næsten alt – brug den til et par jeans for et casual look, under jakkesæt når stilen er lidt mere formel eller brug den på kontoret med et par performance pants.

Vælg gerne en variant i god kvalitet og i 100% bomuld. Vi anbefaler den lækre JUNK de LUXE T-shirt i 100% økologisk bomuld. Den er let og blød, og fungerer perfekt både alene og under en cardigan eller overshirt. Mange T-shirts kommer med rund hals, men hvis du foretrækker det, kan du sagtens vælge en V-hals. Især den hvide T-shirt er god med en V-hals og hvis du vælger en slim fit version, der sidder tæt til kroppen, kan den også sagtens fungere som en undertrøje under en skjorte eller lignende.

Se udvalget af T-shirts her.

Model i sandfarvet JUNK de LUXE T-shirt og sorte JUNK de LUXE jeans

Endnu en klassiker i herregarderoben er den melerede, lysegrå T-shirt. Den kan virke en smule mere casual end den hvide men kan sagtens stadig bruges på daglig basis. Kombiner den eventuelt med et par mørke jeans, som skaber lidt kontrast mellem den lyse T-shirt og de mørke bukser. Vælg gerne en T-shirt i god kvalitet og lidt tykkede stof, som hjælper til at gøre den lidt mindre casual – for eksempel denne klassiske T-shirt fra Bison.

Se udvalget af T-shirts her

Model i grå Bison T-shirt og sorte Bison jeans

Basis poloshirts til mænd

Selvom T-shirten er meget brugt både i mere afslappede sammenhænge men også som en del af den pænere garderobe, så er poloshirts stadig et af de allermest populære valg, når stilen skal opgraderes. Poloshirten har det behagelig fit og silhuetten fra T-shirten kombineret med knaplukning i halsen og den stilede krave fra en skjorte. Mange mænd bruger derfor poloen som en lidt mere fin udgave af T-shirten, der stadig er super behagelig at have på. Hos Eksperten er vi store fans af poloshirts til mænd, og derfor giver vi poloshirten en fast plads i basisgarderoben.

De flest poloshirts er ensfarvede eller melerede, og det vil vi også råde dig til at holde dig til når det gælder en basic polo. De samme klassiske farver er fremhævede, så det bliver let at sammensætte poloen med andre items fra din garderobe. Gå efter navy, grå, hvid eller sort. Vil du gerne have en smule mere farve, er en bordeaux eller grøn poloshirt også gode.

Vil du have ekstra meget ud af din basis poloshirt, så kan du med fordel vælge en, der har ekstra funktioner. Lindbergh laver flere slags poloshirts, der kan mere end blot at se godt ud. Blandt andet findes den helt klassiske og enkle, ensfarvede poloshirt med Superflex, som giver masser af komfort dagen lang. Superflex er en innovativ form for stretch, der giver 100% bevægelsesfrihed på grund af de ekstra elasticitet.

Model i mørkeblå Lindbergh poloshirt og brune Lindbergh chinos

Foretrækker du en polo i 100% bomuld, betyder det ikke, at du skal give afkald på den gode funktionalitet. Vælg for eksempel denne Lindbergh poloshirt, som både er smudsafvisende og anti-bakterielt behandlet. Så er du sikret et friskt udtryk hele dagen lang, samtidig med at det klassiske design gør poloen ideel både til kontoret og fritiden.

Se alle poloshirts her

Model i mørkeblå Lindbergh poloshirt og lyseblå Lindbergh jeans
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 02-01-2023
Foto: PWT Group