Kurv

Find den perfekte vest til mænd

Model i sandfarvet Lindbergh vest, sandfarvet Lindbergh blazer og hvide Lindbergh bukser
Model i sandfarvet Lindbergh vest, sandfarvet Lindbergh blazer og hvide Lindbergh bukser

Skal du finde en vest til dit jakkesæt? Eller skal du tage vest på til bryllup? Vi guider dig til din næste vest og fortæller vi dig fem regler om vest til jakkesæt.

Vest til jakkesæt - A Three-Piece Suit

Vesten er en formel beklædningsgenstand. Hvad betyder det? Det betyder først og fremmest, at det er et stykke tøj, som du har på ved særlige lejligheder - særligt ved bryllupper. Du kan selvfølgelig have en vest på hver dag, men her vil vesten miste sin reelle værdi. For det andet - har den en formel status - fordi den pifter ethvert jakkesæt op.

Vesten er ensbetydende med et stilet jakkesæt - det kaldes også “A Three-Piece Suit” - og består af jakke, bukser og vest. Vesten er således en klassisk accessory til jakkesættet, som er på linje med et slips og en butterfly. Det giver et fænomenalt udtryk, fordi en vest eller andet tilbehør til jakkesættet fuldender dit udtryk.

Når det er sagt, er det ikke alle, der vil gå med vest. Vi har herunder listet et par regler op til dig eller din ven - næste gang du eller han skal tage en vest på til jakkesættet.

Regler for vest med jakkesæt

Der findes masser af regler indenfor modeverdenen. Det er rettesnore, som er gode at følge. Herunder har vi listet nogle gode eksempler på, hvordan du kan matche din vest med jakkesættet.

  • Jakkesættet og vesten er lavet af ens stof
  • Vestens farve er den samme som habitjakken
  • Vestens farve er den samme som bukserne
  • Jakkesættet og vesten matcher i farve
  • Knap gerne den nederste knap op i din vest

Hvordan skal en vest sidde?

En vest skal lægge sig tæt op ad din overkrop. Da den mangler indlæg som en jakke, skal den tæt op ad kroppen, som var den syet perfekt til din krop. Undgå derfor at købe en løs vest.

Den gængse vest er enradet, har to eller tre lommer foran og dens rygstykke vil hovedsagligt være i silke, viskose eller bomuld. Tager du en toradet vest på, er det usædvanligt, men helt legitimt. Den toradede vest findes nemlig normalt kun hos en skrædder. Denne type af vest kan du roligt sætte sammen med både en enradet og toradet jakke.

Vest til bryllup som gæst

Er du inviteret til et bryllup, er det formentlig fordi, du har en nær relation til vedkommende, der skal giftes. Det kan både være til bruden eller gommen. Da det ofte er tilfældet, forstår de fleste også, at det er brudeparrets store dag. Det er dem, der skal shine og se godt ud. Vent derfor med at tage din fedeste vest og matchende Three-Piece Suit. I den sidste ende kan det være spildte kræfter.

  • Find først ud af, om der er en dresscode til brylluppet
  • Derefter kan du finde ud af, om det er i orden at tage vest på som gæst til bryllup

Du kan med fordel læse hele vores guide til påklædning til bryllup.

Model i hvid skjorte, habit og matchende vest

De alternative veste

Du kender nok bedst vesten, som sidder under jakkesættet, men der findes faktisk også andre veste. Vi lister herunder et par af de mere alternative veste op, som både kan ses som et supplement til de traditionelle veste. Andre er mere praktiske veste og holder dig varm.

  • Dunvest
  • Vest med for

Se vores udvalg af yderveste her

Yderligere inspiration til at finde veste med jakkesæt til mænd

Få mere om nye trends, materialer og farver inden for veste -  læs med her på Eksperten eller se alle de forskellige slags veste vi har i vores store udvalg af herretøj samt vores størrelsesguide til det.