Søg her...

Kurv
Kurv

Din ekspertguide til den hvide skjorte

Model i hvid Lindbergh skjorte
Model i hvid Lindbergh skjorte

Lad os starte med at sige, at der findes mange forskellige former for hvide skjorter. Nogle er mere formelle end andre, og nogle er lettere at inkorporere i din hverdag. Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan se, hvor på skalaen en skjorte falder: stoffet, manchetterne og kraven er blandt disse. Nogle skjorter er lavet specifikt til formelt brug, og de egner sig typisk ikke særligt godt til hverdag. Her er smokingskjorten et godt eksempel – den er lavet med henblik på kun at blive brugt under smoking eller kjole og hvidt.

Når du bruger jakkesæt, er en hvid skjorte under habitjakken et helt klassisk look. Også her er der visse typer af skjorte, der gør sig bedre end andre. Stoffet må gerne være mere glat end ved andre skjorter, så det passer sammen med den mere formelle stil. Skjorter, der går godt med en habitjakke eller blazer, har typisk en mere åben krave som for eksempel cut-away. Dette gør, at der er god plads til slipseknuden. Er du til det über formelle, kan du også få en skjorte med franske, eller dobbelte, manchetter. De kræver dog, at du har et par manchetknapper at lukke dem med. Find den perfekte, enkle skjorte her.

Model i hvid Lindbergh Technical skjorte

Casual stil i hvide skjorte?

Der findes dog også hvide skjorter, der er meget mindre formelle og sagtens kan bruges til hverdag. En klassiker i enhver herregarderobe er den hvide Oxford skjorte. Her får du en blanding af formelt og casual. Du kan sagtens bruge Oxford skjorten både på kontoret og til en afslappet fest. En helt essentiel ting, for at en skjorte kan kaldes en Oxford, er button-down kraven. Typisk vil stoffet også være en smule kraftigere end ved den formelle skjorte, så den kan holde til mere. Derudover er den brugbar hele året rundt – om sommeren smøger du blot ærmerne op og skifter til et par chino shorts.

Især om sommeren kan man føle sig udfordret i at bruge skjorte, men det er der slet ingen grund til! En hvid skjorte i hør er super lækker til en varm sommerdag. Stoffet gør, at du får den mest optimale åndbarhed og er samtidig dejligt let. Hermed undgår du at føle dig fanget i stift stof, som egner sig meget bedre til de koldere måneder. En kortærmet skjorte er også helt acceptabel på en dag ved stranden eller en kaffe på den lokale cafe. Mange bryder sig ikke om den kortærmede skjorte, men så længe du ikke vælger et alt for voldsomt print, kan du sagtens være stilfuld i en kortærmet. Vælg eventuelt en skjorte med reverskrave eller kinakrave for et moderne look. Især kinakraven gør sig godt på en casual skjorte, og den giver dig automatisk en cool udstråling. Se vores store udvalg af casual, kortærmede skjorter her.

Model i Lindbergh Technical skjorte
Model i hvid Lindbergh hørskjorte
Closeup af hvid Lindbergh 1927 skjorte

Outfits med hvide skjorter

Er du stadig ikke helt sikker på, hvordan du bruger din hvide skjorte, så får du her tre outfits til hjælp:

Hvid skjorte med jeans

Gør skjorten lidt mindre formel ved at bruge den sammen med et par jeans. Looket er perfekt til en weekendfrokost i byen eller en dag på kontoret. Vælg sko alt efter hvor formel du gerne vil være – et par hvide sneakers gør dig endnu mere afslappet klædt.

Model i hvid Lindbergh skjorte og sorte Lindbergh jeans

Hvid skjorte med shorts

En kortærmet skjorte behøver ikke være cheesy. Den hvide farve giver endnu mere følelse af sommer, og når du bruger den sammen med et par mere stilede shorts, giver det et afslappet look. Vælg chino shorts eller bomuldsshorts i lidt mere stift stof, så det hele ikke bliver for løst.

Model i hvid Lindbergh skjorte og grå Lindbergh shorts

Hørskjorten

Hørskjorten giver automatisk et afslappet pift til hele sættet, og du kan sagtens sammensætte den med både shorts og lange bukser. Denne type skjorte er tit med kinakrave, hvilket også gør at den automatisk er casual men samtidig moderne og cool.

Model i hvid Lkindbergh hørskjorte og sorte Lindbergh jeans
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 11-03-2022
Foto: PWT Group