Husk Fars dag d. 5 juni

Forkæl verdens bedste far - Garanteret levering!

Kurv

De bedste strygefri skjorter til mænd

Model i lyseblå Lindbergh strygefri skjorte
Model i lyseblå Lindbergh strygefri skjorte

Skal du finde en god strygefri skjorte? I denne guide går vi i dybden med strygefri skjorter, så du kan finde ud af, hvad forskellen er på strygefri skjorter, krølfri skjorter og almindelige skjorter. Vidste du desuden, at strygefri skjorter er blevet overfladebehandlet? Find ud af det samt meget mere i denne inspirationsguide om strygefri skjorter. Lad os komme i gang!

Lindbergh skjorter i forskellige farver

Strygefri skjorter gør livet nemmere

De fleste mænd vil gerne undgå at stryge deres skjorter, især hvis de skal tage skjorte på hver dag. Det virker som en lige så intetsigende ting - som at snøre sine snørebånd, fordi snørebåndet er gået op. På mange måder leverer skjorter, der ikke skal stryges, præcis det samme, som velcrobånd og sko uden snørebånd gjorde ved skoene. De gør livet nemmere - og det vil vi gerne vise med denne guide.

De strygefri skjorter har også sin pris - for helt strygefri bliver de aldrig. Det kommer i hvert fald an på, hvordan du passer på dem. Det vil vi forklare ved at sammenligne de krølfri skjorter med de strygefri skjorter.

Forskellen på krølfri skjorter og strygefri skjorter

Den afgørende forskel på krølfri og strygefri skjorter er skjortens modstandsdygtighed. Strygefrie skjorters modstandsdygtighed vil altid være bedre end krølfri skjorter, fordi stoffet er blevet overfladebehandlet på en anden måde. Dernæst skal du tænke over tre afgørende faktorer, der afgør, hvad der gør en god modstandsdygtig skjorte, og hvordan den forbliver god:

  • Det underliggende stofvæv, vægt og bomuldskvalitet.
  • Hvad du skal give for skjorten
  • Hvordan du vasker skjorten.

Nummer et og to hænger mere eller mindre sammen. Jo bedre stof og bomuldskvalitet du har købt, desto dyrere er den også. Tit vil de almindelige skjorter, der er særlig slidstærk og har en god bomuldskvalitet, være lige så strygefrie som en strygefri skjorte. Det kommer dernæst an på, hvordan du plejer og passer den efter vask.

Strygefri hvid Lindbergh skjorte med vanddråber
Model i strygefri Lindbergh skjorte
Stak med strygefri Lindbergh skjorter i forskellige farver

Vask dine skjorter ved lav centrifugering

Efter vask er det - lige meget hvilken type skjorte du har - en god idé at hænge dine skjorter op på en bøjle, så bomuldsfibrene kan rette sig ud og blive tørre. Det er klart at, jo stivere dit materiale er forbehandlet, desto mindre tid skal det have til at rette sig ud efter vask. Du kan med fordel bruge et program på din vaskemaskine, hvor dine skjorter undgår den hårde centrifugering. Den kraftige centrifugering kan medføre, at alle dine skjorter bliver til sammenklemte bomuldskugler og krøller mere end ønsket.

Strygefri business skjorter til mænd hitter

Vil du gerne holde din strygefri skjorte ved lige? Så skal du være opmærksom på, at de helst skal bruges i afslappede situationer, hvor du ikke sveder så meget. Jo mere fugt du genererer, desto større er chancen for, at din skjorte kan krølle. Det er derfor, at strygefrie skjorter er perfekte som business skjorter, da den store fysiske udfoldelse undgås på kontoret. Og hvis det endelig skulle blive lidt svedigt, så må man tage den derfra.

3 gode råd til pasning og vedligeholdelse af strygefri og krølfri skjorter

  • Vask ved lav centrifugering.
  • Undgå for meget fysisk aktivitet med dem på.
  • Køb en skjorte med god bomuldskvalitet.