Søg her...

Kurv
Kurv

Hos Tøjeksperten er vi opmærksomme på den miljømæssige påvirkning i vores branche, og vi er dedikerede til at reducere denne. Vi ønsker at mindske vores negative indvirkning på miljøet og klimaet ved løbende at forbedre processer og støtte vores leverandører på deres rejse mod mere fremtidssikrede produktionsmetoder.

Klimamål 12
Klimamål 15
Klimamål 17

Emballage

Siden 2019 har vi indført at alle poser og gaveæsker i vores butikker skal være lavet af genbrugsmaterialer. Vi er stolte af at samarbejde med Plastic Change, den danske miljøorganisation, der arbejder på at stoppe den eksponentielle vækst af plastikforurening.

En anden betydelig faktor, når det kommer til emballageforbrug og affald, er det emballagemateriale, der bruges under transport af vores produkter, såsom plastikposer, silkepapir og papkasser. Vi vurderer løbende, hvordan vi kan reducere vores brug af sådanne materialer i tæt samarbejde med vores leverandører.

Ingen skadelige kemikalier

Vi er opmærksomme på risikoen ved brug af skadelige kemikalier under produktionen og arbejder aktivt på at undgå dem for både den lokale biodiversitet, miljøet og sundheden for de mennesker, der arbejder i produktionen.

PWT Group og Tøjeksperten har i samarbejde med Bureau Veritas udarbejdet en liste over forbudte stoffer (Restricted Substances List, eller RSL). RSL gælder for alle beklædningsgenstande og accessories produceret for PWT Group. Alle leverandører skal underskrive dette dokument, før produktionen påbegyndes. RSL er baseret på EU-forordning nr. 1907/2006, også kendt som REACH-forordningen, og opdateres regelmæssigt.

Forbedrede materialer

De mest holdbare beklædningsgenstande er kvalitetsprodukter, der vil holde i mange år. PWT Group, der ejer Tøjeksperten, har i de seneste år arbejdet på at reducere antallet af designs og samtidig opnå bedre kvalitet og holdbarhed for hvert enkelt tøjstykke. Indtil nu har vi nået en reduktion på 63% af vores tøjdesigns (sammenlignet med data fra 2017).

Forskning viser, at den største CO2-udledning i tøjværdikæden stammer fra materialefremstilling (38%). Derfor er det essentielt at undersøge, hvordan vi kan skifte fra konventionelle materialer og produktionsprocesser til dem, der efterlader et mindre aftryk.

For at opnå dette arbejder designere og indkøbere sammen med leverandører om at finde bedre materialer og produktionsmetoder. Tilgangen er at samarbejde med leverandører om at finde den bedste løsning, der giver mening på alle parametre. Denne øgede fokus har resulteret i flere initiativer, såsom implementering af økologisk bomuld, Better Cotton bomuld, FSC-certificeret træ samt genanvendt polyester.

CERTIFICERINGER OG MEDLEMSSKABER

Better Cotton

PWT Group samarbejder med Better Cotton for at forbedre bomuldsdyrkning globalt. Vi har taget dette skridt, fordi vi ønsker at støtte en omfattende positiv forandring inden for bomuldsindustrien.

Better Cotton gør global bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer det, bedre for miljøet, det dyrkes i, og bedre for sektorens fremtid.

Better Cotton træner landmænd i effektivt vandbrug, pleje af jordens sundhed og naturlige levesteder, reduktion af brugen af de mest skadelige kemikalier og respekt for arbejdernes rettigheder og trivsel.

PWT Group er forpligtet til at skaffe 50% af vores bomuld som Better Cotton inden 2025. Better Cotton er skaffet via et massebalance-system og kan ikke fysisk spores til slutprodukterne. Se Better Cottons hjemmeside for detaljer.

Better Cotton

CERTIFICERINGER OG MEDLEMSSKABER

OEKO-TEX®

PWT Group har certificeret en række af sine produkter til OEKO-TEX® STANDARD 100 (certifikat 2176-328 fra DTI). Dette er en måde at kunne tilbyde vores kunder kemisk sikre produkter, hvor kun certificerede materialer er blevet brugt i produktionen.

STANDARD 100-certificerede varer, inklusive hver tråd, knap og tilbehør, testes mod en liste med over 1.000 stoffer, der er skadelige for din sundhed og miljøet. OEKO-TEX gennemgår grænseværdierne for dem alle mindst én gang om året.

En STANDARD 100-certificeret vare, overholder altid de samme standarder, grænseværdier og testmetoder. Ved at teste de samme prøver i forskellige laboratorier ved hjælp af de samme metoder, er der altid et præcist sammenligningsgrundlag.

OEKO-TEX®

CERTIFICERINGER OG MEDLEMSSKABER

FSC® - Forest Stewardship Council

PWT Group og Tøjeksperten har fra 2024 forskellige varer med FSC-certificering. FSC er en global certificeringsordning, og når man køber FSC-certificerede produkter, er man med til at støtte FSC’s arbejde for at skabe en bæredygtig udvikling i verdens skove med særligt fokus på verdens mest udsatte skovområder.

Gennem skovcertificering bidrager FSC til at beskytte biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere globalt, samt fremme demokrati og uddannelse lokalt.

FSC sikrer også, at skovarealerne forbliver intakte generation efter generation og forhindrer afskovning. Dette betyder, at FSC bidrager til 14 ud af FN’s 17 verdensmål og understøtter den miljøvenlige omstilling.

FSC® - Forest Stewardship Council