Kurv

Skovmandsskjorte, ternet skjorte eller flannel skjorte?

Model i mørkegrøn Lindbergh skovmandsskjorte
Model i mørkegrøn Lindbergh skovmandsskjorte

Skovmandsskjorten er for længst blevet et allemandseje, der er forbeholdt mange andre end bare skovhuggere. De fleste kender skjorten som den ultimative ternede skjorte, der kommer i alverdens farver og ofte er en anelse overdimensioneret.

Men faktisk er stoffet det helt afgørende for, at en skovmandsskjorte virkelig er en skovmandsskjorte. Forestil dig en skovmandsskjorte – ser du også en ternet skjorte i blødt stof med en rummelig pasform? Det er sådan de fleste forestiller sig, at en skovmandsskjorte ser ud. Og det kan også være helt rigtigt – men der findes en mere teknisk definition. En skovmandsskjorte er nemlig en flannel skjorte – altså en skjorte lavet i flannel stof. Flannel kan være vævet af enten uld, bomuld eller syntetiske stoffer. Når det gælder skjorter, er det dog som oftest bomuld.

Model i ternet Lindbergh skjorte og Lindbergh jeans
Model i ternet Lindbergh skjorte og Lindbergh jeans
Model i ternet Lindbergh skjorte og Lindbergh kasket

Klassisk design og blødt stof

Kendetegnet ved flannel stof er, at det er blødt og en smule ”loddent”. Det er denne lodne kvalitet, der blandt andet gør en flannel skjorte dejligt blød. For at gøre give stoffet denne overflade, skal det igennem en behandling kendt som ”børstning”. Her bruges små, skarpe nåle til at hive fibre op af stoffets overflade. De små, løsere fibre giver dermed den lodne, bløde overflade og man kan derfor sige, at et af kendetegnene for en skovmandsskjorte er flannel stoffets bløde overflade.

Udover at være behageligt at have på, har flannel stof flere gode egenskaber. På grund af stoffets tætte vævning har en flannel skjorte ofte en høj slidstyrke og dermed en lang levetid. Tætheden hjælper også med at holde på varmen, og dermed kan en flannel skjorte være super god til dig, der er vild med udendørsaktiviteter.

Så for at gøre det helt enkelt: en skovmandsskjorte er en bestemt type flannel skjorte med ternet mønster. En flannel skjorte er en type skjorte, som er kendetegnet ved det bløde flannel stof.

Nu hvor du har det tekniske på plads, kan du læne dig tilbage og vælge hvilken slags skovmandsskjorte eller flannel skjorte, du foretrækker.

Lindbergh flannel skjorter i afdæmpede farver hængende på stativ

3 forskellige slags flannel skjorter

De helt klassiske

Den klassiske skovmandsskjorte: store tern, behagelig pasform og naturligvis det bløde flannel stof. Her får du en skjorte, der kan passe ind både til en tur i haven og til en god koncert. Brug den alene eller åben over en T-shirt.

Jack's skovmandsskjorte i blå og hvide tern

Elegante og enkle

Synes du, at skovmandsskjorten bliver lidt for casual, så kan du heldigvis også få en lækker og blød skjorte i ensfarvet flannel. Den kan sagtens bruges på kontoret, da udtrykket er enkelt, og du er sikret at have det behageligt og samtidig se stilfuld ud dagen lang.

Grå Lindbergh flannelskjorte

Cool og moderne

Skal det være lidt mere moderne end de helt klassiske tern, kan du vælge en moderne fortolkning: store tern adskilt af tynde streger. Det giver et enkelt look og bliver lidt mindre casual. Alternativt kan du vælge en ensfarvet med anderledes detaljer, som for eksempel store brystlommer

Mørkeblå Lindbergh flannelskjorte med brystlommer
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 09-09-2022
Foto: PWT Group