Kurv

Skjorten over alle skjorter – den hvide skjorte til mænd

Model i hvid Lindbergh Technical skjorte
Model i hvid Lindbergh Technical skjorte

Hos Eksperten synes vi, at alle mænd bør eje mindst én hvid skjorte. Skjorten har været en del af vores beklædning i mange 100 år, og selvom den kan virke meget formel, kan du sagtens bruge den hvide skjorte til daglig. Læs med i vores guide og se alle de måder, du kan bruge en hvid skjorte på.

Den formelle hvide skjorte

Lad os bare starte med at sige, at der findes mange forskellige former for hvide skjorter. Nogle er mere formelle, og nogle er lettere at bruge til hverdag. Du kan nemt selv se, hvor på skalaen en skjorte falder, ud fra et par typiske kendetegn: stoffet, manchetterne og kraven er blandt disse. Nogle skjorter er lavet specifikt til formelt brug, og egner sig dermed ikke særligt godt til hverdag. Her er smokingskjorten et godt eksempel – den er lavet med henblik på kun at blive brugt under smoking eller kjole og hvidt.

Når du bruger jakkesæt, kan du nemt skabe et helt klassisk look ved at bruge en hvid skjorte indenunder. Også her er der visse typer af skjorte, der gør sig bedre end andre. Stoffet må gerne være mere glat end ved andre skjorter, så det passer til med den formelle stil. Skjorter, der går godt meden habitjakke eller blazer, har typisk en mere åben krave som for eksempel en cut-away krave. Dette er for at give plads til, at du kan bruge slips til skjorten og have god plads til slipseknuden. Er du til det meget formelle, kan du også få en skjorte med franske – eller dobbelte – manchetter. De kræver dog, at du har et par manchetknapper at lukke dem med.

Se udvalget af hvide skjorter her

Closeup af manchet på hvid Lindbergh skjorte
Closeup af krave på hvid Lindbergh skjorte
Closeup af label på hvid Lindbergh skjorte

Den casual hvide skjorte

Der findes dog også hvide skjorter, der er mere afslappede og sagtens kan bruges til hverdag. Her finder du for eksempel den hvide Oxford skjorte, som virkelig giver dig en god blanding af formelt og casual. Du kan sagtens bruge Oxford skjorten både på kontoret og til en afslappet fest. En af de mest essentielle ting, for at en skjorte kan kaldes en Oxford skjorte, er den klassiske button-down krave. Typisk vil skjortens stof også være en smule kraftigere end ved mange andre hvide skjorter. Derudover er den brugbar hele året rundt – om sommeren smøger du blot ærmerne op og styler skjorten til et par chino shorts.

Det kan især være om sommeren, at man kan føle sig udfordret i at bruge skjorte, men det er der slet ingen grund til! Vælg en afslappet og let hvid skjorte, gerne med korte ærmer. Når det gælder stof er hør et godt valg, og det er super lækkert til en varm sommerdag. Stoffet gør, at du får masser af åndbarhed og fordi stoffet er så let, vil du ikke føler dig tynget ned af skjorten.

En kortærmet skjorte er også helt acceptabel på en dag ved stranden eller en kaffe på den lokale cafe. Der er desværre flere, der ikke bryder sig om den kortærmede skjorte, men så længe du ikke vælger et alt for voldsomt print, kan du altså sagtens holde stilen i en kortærmet. Vælg eventuelt en skjorte med reverskrave eller kinakrave for et mere moderne look. Især kinakraven gør sig godt på en casual skjorte, og du får helt automatisk en cool udstråling.

Se udvalget af hvide skjorter her

Closeup af model i hvid Lindbergh 1927 skjorte

Outfits med hvide skjorter

Er du stadig ikke helt sikker på, hvordan du bruger din hvide skjorte, så find inspiration i disse tre looks:

Gør skjorten lidt mindre formel ved at bruge den sammen med et par jeans. Looket er perfekt til en weekendfrokost i byen eller en dag på kontoret. Vælg sko alt efter hvor formel du gerne vil være – et par hvide sneakers giver en mere afslappet følelse mens et par chelsea boots løfter stilen.

Model i hvid Lindbergh skjorte og Lindbergh bukser

En hvid Oxford skjorte er meget alsidig og kan bruges næsten alle steder: på kontoret, til fest eller til middag. Style den med et par performance pants for ultimativ komfort, som samtidig ser super stilet ud.

Model i hvid Lindbergh Oxfordskjorte og sorte habitbukser

Hørskjorten giver automatisk et afslappet pift til hele sættet, og du kan sagtens sammensætte den med både shorts og lange bukser. Denne type skjorte er tit med en mere moderne krave, hvilket også gør at den automatisk er casual men samtidig moderne og cool

Model i hvid Lindbergh sommerskjorte og sorte Lindbergh shorts
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 17-02-2023
Foto: PWT Group