Søg her...

Kurv
Kurv

Rullekrave, roll neck eller turtleneck sweater – måske vinterens bedste herretrøje?

Model i orange Lindbergh rullekrave, blå Lindbergh denimjakke og Lindbergh jeans
Model i orange Lindbergh rullekrave, blå Lindbergh denimjakke og Lindbergh jeans

Til efterår og vinter bruger mange mænd striktrøjer for at holde varmen. Her kan man med fordel vælge en rullekravetrøje i god kvalitet, som er både stilfuld og varm. Her er 3 lette måder, du kan style den klassiske rullekrave til mænd.

Sådan styler du rullekravetrøjen

Job, fest eller afslapning? Rullekraven kan det hele, og der er mange grunde til, at den burde være den absolutte go-to i din vintergarderobe. Den er perfekt til efterår og vinter og desuden både elegant og sofistikeret. Alligevel er den ikke i lige så høj grad som f.eks. T-shirten og skjorten blevet fast inventar i enhver mands tøjsamling. Men hvorfor egentlig ikke?

Nogle vælger den hurtigt fra, fordi de ikke ved, hvad de skal sætte den sammen med. Andre har opfattelsen af, at den kun dur til afslappede, uformelle anledninger. Historien siger dog noget helt andet. Den klassiske, enkle rullekrave har nemlig været inde og ude af modebilledet mange gange og er gennem årene blevet associeret med flere forskellige stilarter og anledninger.

Men den elegante rullekravetrøje er allemandseje og kan klæde enhver – blot du styler den rigtigt. Se med her, hvor vi giver inspiration til, hvordan du kan bruge rullekraven på tjekket vis til både job, fest og casual søndag.

Model i hvid Lindbergh rullekrave og råhvid Lindbergh overshirt

På jobbet

I vintermånederne kan det være rart at have flere lag på, når man sidder stille hele dagen på kontoret, og her er rullekraven helt perfekt. Sæt f.eks. en slim model under en åben overshirt, eller prop trøjen ned i bukserne, og smid en løs, opknappet skovmandsskjorte over.

Der findes rullekraver i mange forskellige tykkelser, og generelt er det de tyndere modeller i en tætsiddende pasform, du skal gå efter, når du vil bruge den under et andet stykke tøj.

Er du helt ny inden for rullekraver, kan du med fordel holde dig til mørke, neutrale toner som sort, mørkeblå eller hvid. Så kan du sætte den sammen med yderlag i de fleste farver og mønstre – og stadig være sikker på at opnå et roligt og stilrent look.


Shop overshirts her

Model i sandfarvet Lindbergh rullekrave under overshirt

I weekenden

Mørke jeans og en sort rullekrave. Det klassiske og virkelig simple black on black-look holder stadig 100%. Og er du først trukket i et par jeans, kan du roligt gribe ud efter både den tynde, tykke, slim eller løse rullekrave. Faktisk behøver du ikke at tænke over så meget andet, end hvad der passer bedst til dagens program. Står søndagen på brunch med vennerne, giver en tynd model i fint stof lidt ekstra elegance, men skal du blot bruge dagen på sofaen, er en chunky, mere oversize model helt ideel.


Shop jeans her

Model i grøn Lindbergh rullekrave og sorte jeans

Til festen

Skal du fra jobbet og direkte videre til middag eller fest? Intet problem. I hvert fald ikke hvis du i forvejen har valgt en simpel rullekrave som en del af dagens outfit. Smid blot en blazer over, og du har et klassisk og skarpt outfit, der får dig gennem din aften ude med stil.

Er arrangementet af mere formel karakter, kan du også skifte dine chinos eller jeans ud med habitbukser, stikke trøjen i bukserne og sætte et læderbælte til. Rullekraven kan sagtens fungere som erstatning for skjorte og slips til et jakkesæt, hvis bare du vælger en slim fit-model, der sidder tæt på kroppen, ligesom en skjorte ville gøre det.

Generelt gælder det, at rullekraver i tyndt og fint stof giver et mere raffineret look, der passer godt til formelle anledninger, mens de tykke, mere løse trøjer automatisk gør dit udtryk mere afslappet.


Shop blazere og habitbukser her

Model i Lindbergh jakkesæt med Lindbergh rullekrave
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 02-09-2022
Foto: PWT Group