Søg her...

Kurv
Kurv

Julesweateren til mænd - den er kommet for at blive!

Model i Lindbergh julesweater
Model i Lindbergh julesweater

Det er svært at fastslå, hvordan traditionen med julesweaters egentlig er opstået. Nogle mener, at det stammer fra 80’ernes farverige mode, og at det lige så stille er blevet mere populært. Andre siger, at der i England er tradition for, at have én enkelt dag i december, hvor alle kommer på arbejde i kitschede julesweatere. En tredje teori er, at det hele startede i Canada, men først blev rigtigt populært efter at være vist på film.

Det er under alle omstændigheder sikkert, at julesweateren kan ses hver eneste december, og nærmest stiger i popularitet hvert år. Den har endda har fået sin egen dag, National Ugly Christmas Sweater Day, som ligger den tredje fredag i december. Vil du være med at til at fejre dagen, så find dette års sjove, hyggelige og afslappede julesweaters lige her. Og husk: julesweateren lander ofte allerede i oktober, så hold øje med nye modeller, når julestemningen nærmer sig.

De klassiske

En klassisk julesweater må gerne være fuld af forskellige mønstre eller have ét stort motiv: en julemand, en snemand eller måske et rensdyr. Den klassiske sweater er også tit familievenlig – det emmer af hygge, når manden i huset har en glad julemand på maven. Der er tit masser af mønstre, og især modellen med vandrette linjer, der viser forskellige julemotiver – gaver, juletræer eller stokke – er meget populær. Tilføj lidt sne og julefreden er hjemme.

Lindbergh julesweater med mønster

De festlige

Vil du have en julestrik, der virkelig lægger op til fest, så er her et godt bud: den interaktive juletrøje! Her får du en trøje med velcro og tilhørende bolde, så du kan stå på mål som skydeskive for alle de andre. Så er du sikker på at blive populær til julefrokosten, og det er en sjov måde at samle familien eller vennerne. Hvis du er typen, der normalt ville vælge en julesweater med lys, er denne et sjovt og hyggeligt alternativ.

Lindbergh julestrik med velcro og bolde

De sjove

Vil du gerne skille dig lidt ud fra mængden af juletrøjer, så er der masser af muligheder for at vælge en julestrik med et sjovt motiv. De passer perfekt til dig, hvis du synes at de klassiske julesweatere bliver lidt for lalleglade eller hvis du gerne vil tage en ironisk distance til hele juleræset. Der er næsten frit spil, når det gælder den sjove juletrøje: det kan være en nøgen julemand eller et sjovt ordspil. Eller måske noget, der slet ikke repræsenterer jul, men som bliver gjort julet med en nissehue eller nogle julekugler. Her er næsten ingen grænser, og det kan blive lige så sjovt og skørt, som du ønsker.

Lindbergh julestrik med julemand der spiller fodbold

Alternativer

Hvis julesweateren bliver lidt for voldsom, eller du bare gerne vil have masser af tøj med julemotiv, så skal du vælge farverige julestrømper. Her kan du vælge imellem mange forskellige farver og mønstre, så uanset om du er vild med rensdyr, julemænd eller juletræer, så kan du finde det hele her. Det er en nem og hyggelige måde at få lidt julehygge ind i din garderobe.

Lindbergh T-shirt med mange små julemotiver på blå baggrund

Er strømperne for diskrete, så vælg i stedet en T-shirt. Den kan du altid gemme lidt væk under en cardigan eller striktrøje, hvis situationen ikke er til det store jule-outfit. En T-shirt fungerer også perfekt som nattrøje i en mørk december måned, hvor der gerne må være lidt ekstra hygge på hjemmefronten.

Lindbergh T-shirt med mange små julemotiver på blå baggrund
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 16-02-2022
Foto: PWT Group