Søg her...

Kurv
Kurv

De bedste underbukser til mænd

Kasser med Lindbergh tights
Kasser med Lindbergh tights

Vi kommer ikke uden om det: underbukser er en helt essentiel del af enhver mands garderobe. Der går nemlig ikke en eneste dag, hvor de ikke skal bruges, og derfor synes vi hos Eksperten, at det er væsentligt at du finder den type underbukser, der passer bedst til dig. Er du i tvivl om, hvad du har af muligheder, når du skal købe nyt – eller mangler du en god gaveide – så læs med her i vores gennemgang af de bedste underbukser til mænd.

Hvilken slags underbukser findes der til mænd?

Når det gælder underbukser til mænd, er der flere forskellige typer at vælge imellem. Noget af det, der adskiller de forskellige typer, er pasform, længde og materiale. Og så er der naturligvis også forskelle i både design og farver.

Boxershorts

En af de allermest kendte typer af herreunderbukser er boxershorts. Her får du løse underbukser, der har en rummelig pasform og de tillader derfor masser af åndbarhed. Det er ikke alle underbukser, der er lavet med gylp, men som oftest kan du finde boxershortsene med gylp og knaplukning. Boxershorts til mænd giver altså god åndbarhed og strammer ikke på lårene. Til gengæld er boxerhorts den slags underbukser, der fylder mest under tøjet. Det er værd at huske på, hvis du for eksempel bruger stramtsiddende bukser eller slim fit jeans. På grund af det løstsiddende design, holder boxershorts ikke tingene så meget på plads – så de er ikke ideelle til en meget aktiv livsstil. Til gengæld er de meget behagelige at sove i og kan bruges som nattøj i stedet for et par pyjamasbukser.

Lyseblå JBS boksershorts

Tights

Her hos Tøjeksperten er tights de allermest populære underbukser til mænd – og det er der god grund til. Tights sidder tættere til kroppen end boxershorts, så de kan lettere bruges under mere stramme bukser og jeans, så man ikke skal tænke over, om underbuksens stof folder ubehageligt under bukserne. Som oftest er tights til mænd lavet med stretch, så man får masser af bevægelsesfrihed. Tights har altid et elastikbånd øverst og de er ofte med mærkets logo. I modsætning til boxershorts kommer tights i mange forskellige kvaliteter, men det mest almindelige er en høj andel af bomuld med elastan eller andet stretch.

6-pak sorte Lindbergh tights
Model i sorte Lindbergh tights med grøn elastik

Briefs

Briefs har igennem tiden været en af de mest populære typer underbukser, og der er stadig mange mænd, der foretrækker at bruge briefs frem for de længere boxershorts og tights. Én af de mest tungtvejende grunde er, at de ikke fylder særligt meget under et par bukser. Briefs er nemlig uden ben, så du skal ikke bekymre dig om stof, der buler under bukserne. Fordi briefs ikke er helt så populære som tights, findes de ikke i helt så mange forskellige designs. Til gengæld har de et klassisk look, og hvis du foretrækker underbukser der ikke fylder for meget men stadig sidder som de skal, så er et par briefs perfekte til dig.

Sorte JBS briefs

Lange underbukser

Her har vi at gøre med den type underbukser, som de fleste efterhånden glemmer. Men listen over herreunderbukser er ikke komplet uden at vi nævner lange underbukser. Her er funktionen rimelig selvindlysende – de lange underbukser bruges primært på kolde dage, når man har brug for ekstra varme. De kan med fordel bruges som et ekstra lag under vintertøjet, hvis du skal på skiferie – eller blot skal en tur på kælken i baghaven. Fordi benene er så lange, er lange underbukser tit ganske tætsiddende, så de lettere kan bruges under et par bukser. Du kan dog også sagtens bruge dem i stedet for et par pyjamasbukser, hvis du skal have en søndag på langs.

Sorte, lange underbukser fra JBS

Hvilken type materiale skal man vælge?

Der kan være mange parametre at overveje, når man skal beslutte hvilken slags undertøj, man foretrækker. Én ting er som sagt typen af underbukser, men mindst lige så vigtigt er materialet. Bomuld har altid været et af de allermest brugte stoffer til underbukser – og det er der flere grunde til. Populariteten kommer blandt andet fordi bomuld er blødt men også fordi det er et naturmateriale, og dermed har det været tilgængelig i mange år. Flere og flere underbukser produceres nu på en mere bæredygtigt måde, for eksempel enten helt eller delvist med økologisk bomuld.

Bambusstof er også et godt valg til underbukser. Bambus kræver nemlig ikke lige så meget vand eller gødning som for eksempel bomuld. Og så får du altså virkelig mange fantastiske egenskaber, når du vælger et par underbukser i bambus. Det er nemlig et meget let og blødt stof, som desuden er både temperatur-regulerende og anti-bakterielt – perfekt til et par herreunderbukser.

Når det gælder materialet, skal du også overveje, om du ønsker underbukser med stretch. For eksempel er mange boxershorts lavet i 100% bomuld, og de giver sig derfor minimalt, mens du har dem på. Hvis du foretrækker tights eller briefs, der som sagt sidder tættere til kroppen end boxershorts, er det en god ide at vælge dem, der er lavet med stretch. Så får du nemlig mere bevægelsesfrihed, også selvom underbukserne er lidt strammere.

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 25-11-2022
Foto: PWT Group