Kurv

Årets bedste, sjoveste og hyggeligste julesweaters til mænd

Model i sort Lindbergh julecardigan
Model i sort Lindbergh julecardigan

I de kolde og mørke vintermåneder, er det godt at have noget at se frem til. Og når vi nærmer os december og jul, bliver vi hos Tøjeksperten mindet om, at det snart er sæson for at finde julesweateren frem! Det er blevet en tradition for mange af os at trække i trøjen enten til julefrokosten eller til diverse juleafslutninger. Skal du også være med i festen og trække i den ikoniske sweater i år, så læs med i vores guide til de bedste julesweaters.

Det er svært at fastslå, hvordan traditionen med julesweaters egentlig er opstået og der er flere teorier. For eksempel at det stammer fra 80’ernes farverige mode og lige så stille er blevet mere populært. Eller at der i England er tradition for at alle kommer på arbejde i kitschede julesweatere en enkelt dag i december. En tredje teori er, at det hele startede i Canada, men først blev rigtigt populært efter at være vist på film.

Det er under alle omstændigheder sikkert, at julesweateren kan ses hver eneste år og typisk allerede begynder at komme frem i november. Der er endda opstået en dag dedikeret til juletrøjen: National Ugly Christmas Sweater Day, som ligger den tredje fredag i december. Vil du også være med at til at fejre dagen, så find dette års sjove, hyggelige og afslappede julesweaters lige her.

De klassiske

En klassisk julesweater er hyggelig. Den kan være fuld af forskellige mønstre eller have ét stort motiv: en julemand, et rensdyr, et juletræ eller en julestrømpe. Den klassiske sweater er nemlig super familievenlig og giver ikke anledning skæve blikke når familien samles til julefrokost. Der er tit masser af mønstre, og især modellen med vandrette linjer, der viser forskellige julemotiver – gaver, juletræer eller stokke – er meget populær. Tilføj lidt sne og julefreden er hjemme.

Model i grøn og rød Lindbergh julesweater

De festlige

Vil du have en julestrik, der virkelig lægger op til fest, så skal du have den interaktive juletrøje! Den er perfekt til den sjove julefrokost med vennerne eller med alle dine niecer, nevøer eller børnebørn. Her er du sikker på at blive populær og det er en sjov måde at samle alle gæsterne om et spil. Hvis du er typen, der normalt ville vælge en julesweater med lys, er denne et sjovt og hyggeligt alternativ.

Lindbergh julesweater med velcro og bolde

De sjove

Vil du gerne skille dig lidt ud fra mængden af juletrøjer, så er der masser af muligheder for at vælge en julestrik med et sjovt motiv. De passer perfekt til dig, hvis du i virkeligheden synes at julen er lidt opreklameret og du gerne vil tage en ironisk distance til hele juleræset. Der er næsten frit spil, når det gælder den sjove juletrøje, uanset om det er et sjovt ordspil eller måske noget, der slet ikke repræsenterer jul. Her er næsten ingen grænser, og det kan blive lige så sjovt og skørt, som du ønsker.

Lindbergh julesweater med rensdyr

De moderne

Hvis du synes, at det kan blive lige sjovt nok med de julede motiver og fjollede ordlege, så kan du sagtens finde en julesweater i mere moderne design. Der skal ikke meget til, før en almindelig striktrøje bliver til en julesweater: røde og grønne farver repræsenterer jul, og en snemand, julemand eller nisse på forsiden gør, at der ikke er nogen tvivl om hvilken sæson trøjen er skabt til. I den afdæmpede ende af skalaen får du ofte en ensfarvet baggrund og et stilfuldt vintermotiv på hele trøjen. Så er du både hyggelig og smart på én gang.

Model i Lindbergh julesweater med pingviner

Gode alternativer til julesweateren

Hvis du synes at det bliver lidt for meget med julesweateren, eller du bare gerne vil fylde garderoben med tøj i julemotiv, så skal du vælge farverige julestrømper. Her kan du vælge imellem mange forskellige farver og mønstre, så uanset om du er vild med rensdyr, julemænd eller juletræer, så kan du finde det hele her. Det er en nem og hyggelig måde at få lidt julehygge ind i din garderobe.

Er strømperne for diskrete, så tilføj i stedet en T-shirt. Den kan du altid gemme lidt væk under en cardigan eller striktrøje, hvis situationen ikke er til det store jule-outfit. En T-shirt fungerer også perfekt som nattrøje i en mørk december måned, hvor der gerne må være lidt ekstra hygge på hjemmefronten.

Lindbergh julestrømper
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 02-12-2022
Foto: PWT Group