Kurv

Vælg det helt rette par shorts til sommer

Stak med foldede Lindbergh chino shorts
Stak med foldede Lindbergh chino shorts

Pasform

Vælg shorts, der passer til dig og din krop. ’Øh, selvfølgelig’, tænker du sikkert nu – det er logik for burhøns! Men det, vi mener, er, at du som udgangspunkt bør undgå shorts, der ikke passer til dig. De sidder måske for tæt i livet og breder sig ud om lårene. Eller er baggy bagpå men efterlader mærker tværs over lårene. Som udgangspunkt bør shorts sidde som et par chinos – hverken for stramt eller for løst.

Der er selvsagt shorts, der sidder tættere til, mens andre har en mere løs pasform, hvorfor tommelfingerreglen er, at du skal købe shorts, ligesom du køber bukser. Du skal overveje, hvilken stil du gerne vil afspejle samt hvilken lejlighed, du skal bruge shortsene til. Et par shorts der sidder som limet på, er måske ikke passende til familiefest, mens et par helt løse cargo shorts er bedre til en gåtur end en cafétur.

Længde

Alle mænd kan bære shorts, men ligesom med så meget andet tøj vil højde ofte være afgørende for, hvor godt shortsene klæder dig. Men her er der heldigvis også et par regler, du kan støtte dig til, når du skal udvælge et par shorts til prøverummet.

Hører du til den højere del af befolkningen, kan du med fordel gå efter shorts, der stopper på midten af låret. Cirka 5-6 cm over knæet plejer at være en perfekt længde til den høje fyr. Bliver shortsene for korte, kan der til gengæld komme lidt for meget herrelår ud over det hele.

Er du derimod i den lavere ende, vil du som oftest kunne slippe af sted med et par retro-korte shorts a la det danske fodboldlandshold 1986. Faktisk kan de korte shorts få den kortere mand til at fremstå højere.

Ligger du nogenlunde i midten af højdeskalaen, er det dejligt nemt. Her kan du nemlig slippe af sted med både lange shorts såvel som korte shorts.

Hængende Lindbergh denimshorts

​Farve

Farver er selvsagt en smagssag. Alligevel kan det være en fordel, at du ved lidt om, hvilke typer farver der passer sammen med hvilken slags hudtype. Er du den vinterblege type året rundt, kan du med fordel investere i et par shorts, der er i lidt mørkere nuancer. Mørkegrøn, mørkegrå, brun eller marineblå vil i reglen være gode farver til den vinterblege hud.

Er du lidt mørkere eller meget mørk i huden, kan du med fordel kaste dig ud i de mere pastelfarvede, ligesom du også nemmere vil kunne slippe af sted med et par sandfarvede, camel eller khaki-farvede shorts. Generelt er farver, der står i kontrast til den mørkere hud, et godt udgangspunkt, men du vinder faktisk også med shorts i mørkere farver.

Lejligheden

Shorts er som udgangspunkt et afslappet par sommerbukser, og måske er det også derfor, at diskussionen omkring voksne mænd og shorts fortsat kan flamme op fra tid til anden. For kan du hoppe i et par shorts til havefesten, på arbejdet eller sågar til brylluppet?
Både ja og nej. Har vi at gøre med en sommerfest på arbejdet, en fødselsdagsbrunch på café eller en anden relativt afslappet og festlig lejlighed, så vil vi vove at påstå, at du de fleste gange godt kan trække i et par shorts. Så længe du tænker over typen af shorts og tøjet, du sætter dem sammen med.

4 outfit med shorts

Arbejder du dog et sted, hvor det er tilladt at gå i shorts, kan du overveje et par performance shorts. De er helt enkle i udtrykket og er samtidig super behagelige at både gå og sidde i – perfekt til kontoret. For ikke at blive for afslappet, kan det være en god ide at tage overdelen ned i skjorten. Er det meget varmt, kan du vælge en T-shirt men ellers er anbefalingen herfra en skjorte, gerne en langærmet, som opvejer det mere afslappede look fra shortsene.

Model i grå Lindbergh performance shorts og sort Lindbergh T-shirt

Vil du være på den sikre side, så træk i et par klassiske chino-shorts – for eksempel i khaki, mørkeblå eller sort. Og så bør du sætte dem sammen med tøj, der opvejer shortsenes afslappede udtryk. En klassisk nystrøget skjorte med button-down krave i hvid eller blå eller en pæn poloshirt i mørke eller neutrale nuancer. Lad klipklapperne blive hjemme på altanen, og hop i stedet i et par læder-sneakers, kanvassko eller sejlersko.

Model i grønne Jack's chino shorts og ternet Jack's skjorte

Denimshorts er et andet sikkert valg, men her er vi nok mere ovre i havefesten end på kontoret. De sikrer dig et afslappet og ubesværet look, især når de sættes sammen med en mønstret kortærmet skjorte eller den klassiske hvide T-shirt.

Model i blå JUNK de LUXE shorts og hvid JUNK de LUXE T-shirt

Sidst, men ikke mindst er der de praktiske cargo-shorts, der var lidt ude i kulden nogle år, men som de sidste par somre igen har vundet indpas. Og det er vi glade for, for de gamle militær-shorts med lommer på siden er både praktiske, behagelige og dejligt sommerafslappede. Perfekte til en havefest med grill og dåseøl.

Model i sorte Lindbergh cargoshorts og blå Lindbergh T-shirt
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 24-06-2022
Foto: PWT Group