Kurv

Sådan styler du dine shorts til kontoret

Stak med Lindbergh shorts i grå, beige, hvid og mørkeblå
Stak med Lindbergh shorts i grå, beige, hvid og mørkeblå

Ikke alle er enige om, hvornår du kan tillade dig at bruge shorts som mand. Nogle mener, at shorts er en selvfølgelig ligeså snart temperaturen overstiger 15 grader, uanset om du er på kontoret eller derhjemme. Andre mener, at shorts på ingen måde hører sig hjemme i kontorfællesskabet.

Hos Tøjeksperten mener vi, at hvis du arbejder på en arbejdsplads uden en formel dresscode, og temperaturen har sneget sig et pænt stykke over de 20 grader, så kan du godt tillade dig shorts på kontoret – så længe du er bevidst om hvilke, og hvad de skal bæres sammen med.

Shorts: Enkle, diskrete og nydelige

Badebukser, store oversize shorts eller cargoshorts med store praktiske lommer på siderne. Det er shorts, du som udgangspunkt bør styre uden om på kontoret. Det samme gælder dem med print, da det kan lede tankerne lidt for meget hen på ferie og fyraften, og det er ikke signalet, du vil sende, når du møder ind.

Derfor gælder det først og fremmest om at finde et par shorts, der hverken sidder for tæt eller for løst, og som er simple og diskrete. Der skal altså være tale om shorts, der ikke larmer, men som svigermor måske ville sige er ’nydelige’. Et par beigefarvede, mørkeblå eller sorte shorts, der går til lige over knæene og er af så høj kvalitet, at man, hvis man ikke vidste bedre, ville antage dem for et par pæne, lange lærredsbukser. Her er chino shorts næsten altid et godt bud, da de er elegante i designet og ofte lavet i god bomuldskvalitet.

Alternativt kan du bruge et par lækre performance shorts. Her er både komfort og elegance i højsædet. Shortsene er lavet med Superflex, som giver den ypperste komfort og 100% bevægelsesfrihed. Samtidig er designet stilfuldt, og shortsene ligner mest af alt en kortere model af de populære performance pants.

Stak med Lindbergh chino shorts i forskellige farver på bambusstol

Sådan styler du dine shorts

Mens du på flere og flere danske kontorer i dag kan slippe af sted med et par pæne jeans og en T-shirt, så vil du formentlig ikke kunne slippe af sted med et par shorts og en T-shirt på kontoret. Lige meget hvor ’nydelige’ dine shorts er, vil de altid fremstå mere afslappede end lange bukser. Derfor bør dine shorts som udgangspunkt opvejes af items, der er klassiske og pæne.

Her kan en nystrøget, ensfarvet skjorte i en afdæmpet farve opveje det mere casual udtryk fra shortsene. Vælg selv om du foretrækker en skjorte med lange eller korte ærmer.

Er alle skjorterne krøllede, så bør der som minimum være tale om en pæn poloshirt, der – ligesom dine shorts – er uden print og holdt i mørke eller neutrale nuancer.​

Sidst – men bestemt ikke mindst – er der fodtøjet. Tøfler og klipklapper er oplagte til stranden eller hjemme i haven. Det er de til gengæld ikke på kontoret. Skal du slippe af sted med shorts, så tænk i fodtøj, der er ’let’ – for eksempel et par kanvassko, sejlersko eller sneakers, der er lavet i et lækkert design.

Model i mørkegrønne Lindbergh chinos og stribet Lindbergh skjorte
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 08-07-2022
Foto: PWT Group