Kurv

Eksperten guider - Sådan pakker du feriekufferten perfekt

Model i JUNK de LUXE overshirt, JUNK de LUXE shorts og JUNK de LUXE denimskjorte
Model i JUNK de LUXE overshirt, JUNK de LUXE shorts og JUNK de LUXE denimskjorte

Påklædning – pak let

Tøj: Sørg for at have en frisk T-shirt eller skjorte i let materiale pr. dag. Du kan altid skylle en brugt T-shirt eller skjorte op og derved begrænse antallet, du pakker med i kufferten. Du kan roligt nøjes med ét par lange bukser, gerne i hør eller andet let materiale, og et par shorts. I Syden er det varmt i løbet af dagen, men aftnerne kan være kølige. Medbring derfor en sweatshirt eller sommerjakke. Byder din ferie på finere arrangementer, så medbring en habitjakke.

Sko: Prøv at begrænse antallet af sko til maksimum tre par. Eventuelt et par klipklapper til strandturen, sneakers eller vandresko til de længere gåture, og til de sene aftentimer er det en god idé at medbringe et par pæne sko, fx brogues, derbies eller oxfords – de kan bruges til alt, også shorts.

Undertøj og sokker: Pak et sæt pr. dag – og gerne lidt ekstra.

Strandturen – skærm dig for solen

Solbeskyttelse: Solbrillerne er et must, og det er ikke kun, når du er på stranden. UV-glasset i dine solbriller beskytter nemlig øjnene mod de stærke stråler. Et andet must er solcremen, gerne en faktor 30, som du påfører jævnligt. Vil du skærme dig yderligere for solen, kan du pakke en kasket eller solhat med i kufferten.

Badeturen: Ingen badetur uden badebukser. Skal du bo på hotel med pool, kan du overveje at medbringe svømmebriller og inkassere lidt på motionskontoen, når du crawler nogle baner i poolen. Husk at tjekke op på, om dit hotel tilbyder badehåndklæder. Hvis ikke, så medbring et selv. Vil du pakke let, så køb et på turen.

Elektronik – don’t bring it all

Tænk dig om en ekstra gang, før du pakker al elektronik med på ferien. Måske behøver du ikke ligefrem både at have computer, telefon og iPad med. Overvej desuden at investere i en universaloplader, så slipper du for at medbringe et helt arsenal af opladere.

Model i stribet Lindbergh kortærmet skjorte og hvide hørbukser

Toilettasken – rene tænder og skægget på plads

Alfa og omega er tandbørsten. De fleste hoteller har tandpasta. Husk desuden deodoranten. Skal du holde stubbene nede, er det en god idé at pakke barbergrejet med i kufferten, og husk desuden voks, hvis håret skal sættes. Solen er hård mod huden, så glem endelig ikke solcreme og fugtighedscreme.

Læsestof – tid til fordybelse

Endelig er det en idé at medbringe en god bog. For en gangs skyld er der nemlig tid til fordybelse – nyd det. Er du til biografier, anbefaler vi Troels Kløvedals Alle mine morgener på jorden. Er du mere draget af spænding og suspense, bør du pakke Iain Reids Jeg overvejer at gøre det forbi med i kufferten. Sværger du til de gode, gamle klassikere, er Tom Kristensens Hærværk et must-read. På et af dine elektroniske devices kan du tilmed nå at læse morgenavisen fra ende til anden.

Tips til pakningen

  • ​Undgå panikpakning 20 minutter inden afgang. Start i god tid.
  • Lav pakkeliste (ja, se ovenstående).
  • Tjek op på vejret. Lover de fuld sol eller masser af regn? Pak derefter.
  • Inden du kommer dit feriegrej i kufferten, er det en god idé at lægge det hele frem på sengen. Derved får du et overblik over, om du har husket det hele.
  • Få styr på, hvad hotellet, vandrerhjemmet eller ferielejligheden udbyder. På den måde ved du, om du selv skal medbringe lagen, sengetøj og håndklæder.
  • Husk at tjekke, hvor mange kilo du må have med om bord på flyet. Og sørg endelig for ledig plads i kufferten, hvis du vil undgå at betale overvægt på vej hjem. De fleste af os shopper altid lidt på rejsen.
  • Pak altid et par ekstra underbukser og din tandbørste i håndbagagen. Du kan aldrig vide, om der er flyforsinkelser, eller om din bagage når frem samtidig med dig.

God tur!

Hængende Lindbergh poloshirts i sommerlige farver
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 03-02-2023
Foto: PWT Group