Søg her...

Kurv
Kurv

Sådan binder du dit slips

Mand i hvid Lindbergh skjorte som binder et sort Lindbergh slips
Mand i hvid Lindbergh skjorte som binder et sort Lindbergh slips

Et slips kan hæve hele dit outfit til nye højder. Et jakkesæt i en afdæmpet farve får pludselig masser af personlighed med et mønstret, farverigt slips. En business skjorte bliver mere formel med tilføjelse af et ensfarvet, mørkt slips.

Men én ting er at vælge det rette slips i den rette farve – noget andet er at binde det! Er du også rusten i den ædle kunst at binde et slips, så får du her en guide til 4 forskellige slipseknuder, du nemt kan binde selv.

Fire populære slipseknuder

Four in hand

Four in hand slipseknuden er en af de nemmeste knuder, og den er derfor god at starte med, hvis du ikke er vant til at binde slips. Fordi den er forholdsvis let at mestre, er det også en af de mere udbredte varianter og den kan bruges både til hverdag og til mere formelle lejligheder. Lær at binde four in hand slipseknude i vores videoguide eller via illustrationen:

For at se dette indhold skal du tillade følgende cookies:

  • Marketing
  • Statistiske

Fransk knude

Denne type knude kendes også som en Windsor knude, og den kræver lidt mere øvelse end four in hand, da trinene til en fransk knude er en smule mere komplicerede. Knuden har en ganske trekantet form og den fylder en smule mere ved halsen. Derfor passer den bedst til lidt smallere slips, eventuelt kombineret med en skjorte med cutaway krave.

Kent knude

Der er et par trin mere i processen, når du skal binde en Kent knude, så vent med denne til du har en lille smule øvelse. Det er dog alligevel ikke en af de sværeste knuder, så forsøg dig gerne med den, når du har helt styr på din four in hand og er klar til en ny udfordring. En Kent knude er god til brede eller tykke slips, da den i sig selv ikke er så stor, og derfor bliver den ikke for voldsom, selvom slipset er stort.

Stor Windsor knude

Denne knude er muligvis den mest symmetriske af de fire, og når du er blevet ekspert i at binde slips, kan du virkelig lave en perfekt knude, når du laver en stor Windsor. Med denne knude skal du også tænke på, at den fylder en del, og derfor er den god med skjorter, der har god plads i kraven – gerne en cut-away krave.

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 08-04-2022
Foto: PWT Group