Kurv

Sådan bærer du den kortærmede skjorte

Model i lyseblå Morgan kortærmet skjorte
Model i lyseblå Morgan kortærmet skjorte

Lad os være ærlige: Den kortærmede skjorte har ikke altid haft det nemt. Med tiden er den på lidt uheldig vis blevet mere og mere et symbol på dårlig tøjstil. Og det trods at den kortærmede skjorte sagtens kan være moderigtig. Hos Tøjeksperten synes vi, at den kortærmede skjorte har fået et helt forkert ry. For når sommersolen for alvor (og forhåbentlig) bager ned de kommende måneder, er den kortærmede skjorte det oplagte, luftige alternativ til den almindelige skjorte. Og så handler det grundlæggende om - som med så mange andre beklædningsgenstande - hvad vi sætter den kortærmede skjorte sammen med.

Derfor giver vi her nogle bud på, hvordan du styler en kortærmet skjorte, både til fest, hverdag og arbejde, samt et par råd du med fordel kan følge, når du vælger skjorte.

Guidelines til kortærmede skjorter

Med den kortærmede skjorte er pasformen helt essentiel. Starter vi med ærmet, bør det strække sig ned til lige omkring midten af din overram. En uskreven regel er, at du gerne skal kunne lirke en pegefinger ind mellem biceps og skjorteærme, når du har den på. Ligesådan gælder det for selve skjorten. Den må gerne sidde til uden at sidde for tæt hen over skulder og bryst.

Vil du gerne personliggøre dit udtryk lidt, kan du overveje oprullede skjorteærmer. Som regel fungerer det bedst med en ensfarvet skjorte, for hvis skjorten er mønstret, kan det give et rodet udtryk. Typisk bør to rul være nok til at give skjorten et nyt look.
En af den kortærmede skjortes helt store forcer er, at den i langt højere grad lader dig slippe af sted med print og mønstre end en traditionel skjorte. Med den kortærmede kan du sagtens være mere modig, uden at du behøver være til sommerfest med Hawaii-tema.

Sådan styler du den kortærmede skjorte

Søndagstøjet

Den kortærmede skjorte er som udgangspunkt uformel, hvorfor det ikke er den store udfordring, når du gerne vil skabe det mere afslappede look med skjorten. Det kan selvfølgelig gøres på flere måder, men anbefalingen herfra lyder, at skjorten holdes i lette og lyse farver, som så kan parres med et par komfortable jeans. Bliver det for varmt, så skift bukserne ud med et par pæne shorts holdt i mørke farver. Til fødderne kan du med fordel hoppe i et par lette sneakers.

Model i kortærmet rød Lindbergh skjorte og hvide Lindbergh shorts

Kontor og fest

Så længe du ikke arbejder inden for finanssektoren eller for et af landets førende advokatfirmaer, kan den kortærmede skjorte sagtens gå an på kontoret - eller endda til bryllupsreceptionen inden aftenens store fest. Igen vil anbefalingen være, at den kortærmede skjorte holdes i lette og lyse farver. Du kan sagtens bruge underspillede mønstre og striber, så længe det ikke stikker af og bliver for spraglet. Lad et par chinos i neutrale farver udgøre bukserne og hop i et par nydelige marineblå sommersko.

Model i stribet Lindbergh kortærmet skjorte og grønne Lindbergh chinos

Den stribede

Striber giver et ekstra pift til dit outfit. De helt smalle er elegante, mens de bredere giver et mere afslappet og moderne look. Husk at jo mere kontrast der er imellem farvene i striberne, jo mere opmærksomhed tiltrækker de. Kombiner den stribede skjorte med et par chinos i samme farvetone og du har et flot sæt, der kan bruges i mange sammenhænge.

Model i stribet Lindbergh kortærmet skjorte

Den mønstrede skjorte

Det er muligvis hawaiiskjorten, der har gjort, at den mønstrede skjorte instinktivt vækker associationer til godt vejr og ferie. Den mønstrede og farverige skjorte bør da også være fast inventar i feriekufferten, mens den gør sig mindre godt til kontorets sommerfest. Du bør have in mente, at det kun skal være din skjorte, der får lov at larme. Hold resten af outfittet i mørke og enkle nuancer, for eksempel med en sort eller klassisk hvid T-shirt indenunder.

Model i mønstret Lindbergh kortærmet skjorte og hvide Lindbergh bukser
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 27-05-2022
Foto: PWT Group