Kurv

Fire tips til påklædning på flyveturen

Model i Lindbergh skjorte og Lindbergh shorts på solseng ved pool
Model i Lindbergh skjorte og Lindbergh shorts på solseng ved pool

Som flypassagerer kan vi groft sagt deles op i to tøjkategorier: Der er dem, der klæder sig på, som skulle de til et topvigtigt jobinterview, og så er der dem, der ser ud, som om de har en søndag på sofaen med Netflix, cola og chips i vente.

Og om du klæder dig på til flyveturen i den ene eller den anden kategori, så giver det jo fin mening. På den ene side vil du gerne tage dig godt ud i et offentligt rum med tusindvis af andre mennesker, og på den anden side er der blot tale om en rejsedag, der helst skal være så komfortabel som muligt. 

Men måske findes der faktisk et kompromis mellem de to. Prøv at læs med her.

Frisk lugt eller gammel festival?

Et kompromis, som alle flypassagerer (og deres medpassagerer) formentlig kan enes om, er, at vi først og fremmest bør sikre os, at rejsetøjet er nyvasket. Ingen har lyst til at sidde ved siden af ham, hvis tøj lugter af gammel festival. Og sådan kan tøjet i øvrigt hurtig komme til at lugte på den lange flyvetur, hvis ikke du ifører dig materialer, som huden kan ånde i. 

Bomuld hitter

Et andet kompromis, som vi alle kan mødes om, er komforten. Og der er ikke meget komfort over en skjorte eller trøje, der sidder for stramt til. Den vil med større sandsynlighed få huden til at klø eller svede, og så bliver det først for alvor en lang flyvetur. 

Oplagt er at trække i den stryge- og krøllefri skjorte eller T-shirt på rejsedagen, men det er en fejl. Disse er ofte skabt i et lettere syntetisk materiale, der op mod et flyvesæde nemmere kommer til at klø. Gå i stedet efter materialer i 100 procent bomuld, der, selv om det muligvis er et lidt tungere materiale, ikke isolerer i en sådan grad, at du får det for varmt. Og så er bomuld som materiale både blødt og behageligt.

Løse bukser

Komfort er og bliver vitalt for dit rejseoutfit. Her er bukserne bestemt ingen undtagelse. Igen er opfordringen, at du bør undgå tøj og bukser, der sidder for stramt. Stramme bukser på en længere flyvetur er så godt som garanti for ubehag. Ikke blot i flyet, men også i forbindelse med tiden før og efter flyveturen; når du skal tjekke bagagen ind, samle den op fra bagagebåndet, vente i kø til check-in osv. Et par løse chinos kunne være et god bud på et par rejsebukser. De er åndbare, og så sikrer de på én gang et afslappet, men stadig stilfuldt look. 

Behagelige sko

Med skoene handler det igen om at tænke praktisk. For det kan godt være, at du sværger til dine pæne snøresko i læder, men de vil langt fra være optimale, når du skal tage dem af i sikkerhedskontrollen. Ligesom det i flyet, når fødderne hæver, kan være mere end almindeligt besværligt at befri fødderne. Og så ender du i øvrigt med at sidde foroverbøjet og akavet mellem flysæde og passagerne på midtergangen, når flyet er landet, og du skal have skoene på igen. Gå efter et par, som du lige så nemt kan træde ud af, som du kan træde ned i.

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 17-06-2022
Foto: PWT Group