Husk Fars dag d. 5 juni

Forkæl verdens bedste far - Garanteret levering!

Kurv

Find de perfekte jeans til din kropstype

Hængende jeans fra Lindbergh og Bison
Hængende jeans fra Lindbergh og Bison

Du har med stor sandsynlighed ikke blot et enkelt par liggende derhjemme. Faktisk er der ret god chance for, at mens du sidder og læser dette lige nu, er du iført et par. Der er selvfølgelig tale om herre jeans. Eller cowboybukser, hvis det skal være på godt, gammelt dansk. Jeans hører nemlig til den mest anvendte og udbredte beklædningsgenstand i verden.

Men et par jeans til mænd er ikke bare et par jeans. De fås i mange forskellige størrelser, fit og pasformer, der, afhængigt af kropsform, vil tage sig mere eller mindre godt ud.

Så hvordan finder man the perfect jeans – dem, der passer lige til ens kropstype? Det har vi spurgt Jesper Lindstrøm Madsen om – han har gennem de sidste 10 år guidet og rådet tusindvis af mænd i jagten på et par nye jeans. Her giver Jesper sine anbefalinger, når jeans fit og kropstype skal passe sammen

Model i blå Lindbergh Superflex jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Findes der en 'one size fits all'?

Nej. Det er det korte svar, men Jesper vil alligevel gå så langt som til at sige, at der findes et fit, der med små tilpasninger passer så godt som alle mænd: ”Der er modellen, som vi kalder tapered fit. Her vil jeg mene, at 9 ud af 10 mænd faktisk godt kan bære denne type jeans. De har lidt en gulerodsform, hvor de foroven er ret regular i deres pasform, men så snævrer de lidt ind forneden. De sidder bare rigtig godt – om du så er ham, der dyrker fitness flere gange om ugen, eller ham, der dyrker kagen.”

Men tapered fit jeans rammer ikke kun bredt i kontekst af kropstyper, den går også godt til forskellige aldersgrupper. Lindbergh, Morgan og Bison har alle bukser i tapered fit. Hvor Lindberghs tapered fit-model passer godt til den yngre mand, passer Bison og Morgan godt til den mere modne mand.

Model i blå Lindbergh jeans, cremefarvet Lindbergh strik og sort Lindbergh jakke
Model i blå Lindbergh jeans, sandfarvet jakke og camo sweatshirt
Model i blå Lindbergh jeans, hvid Lindbergh T-shirt og hvide Lindbergh sneakers

Den slanke

Hører du til den slanke type er anbefalingen, at du undgår jeans, der har brede ben og en løs pasform – altså loose fit jeans. De kommer ganske enkelt til at sidde for løst, og det kan give indtrykket, at du ikke rigtig er kommet ud af starthullerne. Jespers anbefaling vil derimod være et par jeans, der har et skinny fit: ”Det kan virkelig klæde den slanke mand, for det giver ham en skarp silhuet. Skal han være lidt moderne, så kan han tilføje en løs T-shirt, skjorte eller sweater.”

Shop slim fit jeans her

Model i mørkeblå, slim fit Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Den atletiske

Du falder typisk i denne kategori, hvis du er typen, der løber eller dyrker styrketræning et par gange ugentlig. Du har altså en god, muskuløs bagdel og et par stærke lår.

”Typisk vil denne type gå efter loose fit jeans. Den model sidder godt om bagdelen og lårene, men problemet er, at den som oftest bliver for bred forneden. Man skal være 185 cm eller over, ellers kommer man hurtigt til at se lille og firkantet ud,” forklarer Jesper. ”Min anbefaling ville derfor igen være tapered fit jeans.”

Shop tapered fit jeans her

Model i mørkeblå, tapered fit Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Den muskuløse

Her har vi at gøre med manden, der er glad for bøffer, proteinpulver og energidrik, før og efter han har været i træningscentret og løftede jern.

”De mænd, der løfter meget jern, vil ofte være kendetegnet ved både at have en bred over- og underkrop. Her vil jeg til gengæld anbefale et loose fit. Det er en model, der hjælper til, at den muskuløse mands brede silhuet holdes hele vejen ned. Og det er pænt.”

Shop loose fit jeans her

Model i blå, loose fit Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Brede hofter

Her skal man først og fremmest holde sig fra de skinny jeans. Det kan blive ufrivilligt komisk, fortæller Jesper.

”Min anbefaling vil som regel være et par regular fit jeans. Bison har en model, der er en lille smule højere i taljen, hvilket sikrer, at de ikke kryber ned og afslører ’blikkenslager-revnen’,” fortæller han. Samtidig vil de højtaljede jeans kunne hjælpe manden med brede hofter til at skabe god synergi fra hofterne og ned.

Shop regular fit jeans her

Model i mørkeblå, regular fit Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt

Stor talje

”En klassisk fejl er, at når du er bred om taljen, så vil du automatisk gå efter et loose fit. Der skal jo være plads til at bevæge sig, tænker man. Men medmindre du er 190 cm høj, kan du komme til at syne lidt for bastant,” fortæller Jesper. ”Pasform er enormt vigtigt her. Min anbefaling vil være en tapered fit-model. Den skal ikke være slim fit men alligevel en smule smal, for det vil give manden med den store talje en flot silhuet.”

Shop tapered fit jeans her

Model i blå, tapered fit Lindbergh jeans og blå Lindbergh denimskjorte
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 10-06-2022
Foto: PWT Group