Kurv

Find badebukser, der matcher din kropstype

Model i stribede Lindbergh badebukser og hvid Lindbergh skjorte
Model i stribede Lindbergh badebukser og hvid Lindbergh skjorte

Lav, høj, bred eller smal – der findes badebukser, som komplementerer alle slags kropstyper. Chancen for, at du allerede har eller i det mindste inden for nærmeste fremtid skal trække i et par badebukser, er ret stor. Det kan være en smule uoverskueligt, hvis nu du ikke har været i dine løbesko siden sidste år, eller hvis du bare ikke lige er allermest komfortabel ved tanken om at slentre ud i verden i andet end et par shorts.

Men ligesom med så meget andet tøj, så kan du faktisk godt slippe af sted med og sågar se godt ud i et par smarte badeshorts – også selv om du ikke bruger hver anden dag i træningscenteret. Det handler bare om at finde lige de badebukser, der passer til dig og din kropstype.

Til de lave af os

Den helt klassiske fejl, som de lavere af os begår, når sommerens badeshorts skal shoppes, er at hoppe i et par af de der lange surfershorts, som især hittede i 1990’erne. Den slags, der ender et sted nede ved skinnebenet. Er benene korte, bliver de nemlig kun endnu kortere i et par lidt for lange badeshorts.

Derfor bør du som mand i den lave ende af højdeskalaen som udgangspunkt vælge badeshorts, der er tilsvarende korte. Dermed ikke sagt, at du skal iføre dig et par speedos (medmindre du er bygget som en elitesvømmer), men dine badeshorts må gerne stoppe et godt stykke op af lårene. Det vil hjælpe dig til en smule mere højde.

Til de smalle af os

I forhold til resten af garderoben er den tynde mand faktisk i en ret favorabel situation. Der findes næsten ikke den type bukser, bluser eller skjorter, som han ikke kan få til at fungere. Til gengæld kan den tynde mand være lidt mere udfordret i et par badebukser. De kan nemlig nemt få ham til at syne endnu smallere, end han i virkeligheden er.

Og her står de tynde mænd lidt i samme dilemma som de lave. Vælger du et par badebukser, der er for lange, vil de se for store ud, og du kan ufrivilligt komme til at ligne en knægt, der har været nødt til at låne fars badebukser.

Tommelfingerreglen er derfor, at du generelt går efter badebukser, der sidder relativt tæt til.

Model i mønstrede, grønne Lindbergh badebukser og grøn Lindbergh T-shirt

Til de høje af os

Udvalget af badeshorts til mænd af en vis højde er i denne sammenhæng en smule større. Dog bør den høje mand også undgå de store, posede surfershorts, der går ned og flugter et sted på skinnebenet.

Samtidig bør den høje mand som tommelfingerregel også styre uden om korte badeshorts, der godt kan få et par lange stænger til at fremstå næsten overvældende – især når de sidder på et par vinterblege, lange lår af slagsen. Gå i stedet efter en længde cirka til knæene.

Til de brede af os

Badebukserne behøver ikke være fjenden, bare fordi du er bygget lidt rundt. Faktisk kan de være direkte komplementerende, hvis bare du husker at tænke over at skabe nogenlunde lige balance mellem over- og underkrop.

Det kan du først og fremmest gøre ved at vælge et par shorts, der stopper over knæene. Derudover kan du gå efter badeshorts, der er kvadratiske, så der er plads både om livet og om lårene. Dernæst bør du sigte efter et par i mørke farver. Det vil give en mere strømlinet silhuet.

Model i stribede Lindbergh badebukser og hvid Lindbergh skjorte

Generelle tips til badebukser

Udover pasform og længde er der et par andre ting, du kan overveje i købet af badeshorts. Den ene er, om de skal have noget ekstra funktioner. Det kan være stretch, elastik og snøre i livet, lommer med lynlås eller lignende. Det kan også være hurtigttørrende funktion, så du hurtigt kan komme videre efter en dukkert uden at forblive våd.

Vil du gå sommeren i møde med god samvittighed, så kan du også vælge at anskaffe et par bæredygtige badebukser. Som oftest er badebukser fremstillet af polyester eller nylon, som begge er blevet mere populære at genanvende.

Det er vigtigt at huske, at uanset hvilke råd du læser om badebukser, så skal du vælge det par, du har det mest behageligt i. Sommeren bliver nemlig ekstra god, når du føler dig godt tilpas.

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 15-07-2022
Foto: PWT Group