Slutspurt - Sidste chance!

Spar op til 70%

Gratis retur - TøjekspertenGratis retur
1-2 dages levering - Tøjeksperten1-2 dages levering
Gratis fragt - TøjekspertenGratis fragt v/ 499,-
Byt i 365 dage - TøjekspertenByt i 365 dage
Kurv

Den ikoniske denimjakke – og tøjet der komplimenterer den

Model i Lindbergh denimjakke og Lindbergh jeans
Model i Lindbergh denimjakke og Lindbergh jeans

Denimjakken eller cowboyjakken – uanset hvad du kalder den, så er det en jakke, som alle kender. Denimjakken kommer tilbage i modebilledet sæson efter sæson. Det er nemlig en klassisk, rå og maskulin jakke, som mange mænd elsker at bruge i overgangsperioden mellem vinter og sommer. Læs med i Ekspertens guide til, hvordan du kan style din denimjakke på forskellige måder i foråret 2023.

Denimjakkens tilbagevendende succes vidner om, at jakken er gået hen og blevet en tidløs forårs- og sommerjakke på linje med trenchcoaten og bomberjakken. For selvom jakken fortsat har referencer til maskuline cowboys og fabriksarbejdere, er dens ikoniske status understreget af, at den kan bæres af alle – mænd og kvinder, rige og fattige samt unge og gamle. Jakken kan også styles på flere forskellige måder, så du kan tilpasse looket efter din personlige stil.

Denimjakke med T-shirt

Et klassisk look, der aldrig går af mode: en hvid T-shirt med et par jeans. Her er cowboyjakken perfekt som overdel, så længe du er opmærksom på, om du vil have samme denimfarve fra top til tå, eller om du vil mikse farver og vaske. Et par helt mørke jeans med en lys denimjakke er mere diskret end matchende jeans og jakke, men som altid er der frit valg på alle denimhylder, og kun din personlige stil sætter grænsen.

Denimjakke med sorte jeans

Sort og blå har altid været – og vil altid være – en god farvekombination mellem top og bund i et sæt tøj. Og det gælder også, når både bukser og jakke er lavet af denim. Her har du masser af muligheder for at sætte en trøje, en skjorte eller en T-shirt til, alt efter humør. Det kunne for eksempel være en klassisk, rødternet skovmandsskjorte eller en hørskjorte med kinakrave, som begge passer perfekt med en blå denimjakke og et par sorte jeans.

Model i blå Lindbergh denimjakke,blå Lindbergh jeans og hvid Lindbergh T-shirt
Model i blå Lindbergh denimjakke, hvid Lindbergh T-shirt og mørkeblå Lindbergh bukser
Stativ med Lindbergh jeans og denimjakker
Model i blå Lindbergh denimjakke og orange Lindbergh rullekrave

Denimjakke med chinos

Vi kender chinos som buksen, der på elegant vis er formel uden at være for fin. Netop derfor går et par chinos som udgangspunkt godt sammen med en denimjakke. Lad jakken sidde ud over en bordeauxfarvet strik eller en enkel skjorte. Her kunne et par helt klassiske khakifarvede eller mørkegrønne chinos være et godt bud, alt efter hvor mørk din denimjakke er.

Denimjakke med performance pants

Performance pants går super godt sammen med denimjakken, når du ikke vil se alt for casual ud. Lad jakken hvile over en klassisk, let striktrøje, som både fungerer som et ekstra, varmende lag og samtidig gør hele looket lidt mere skarpt. Kombiner med et par lækre chelsea boots i ruskind eller læder og du er klar til en hyggelig dag med venner eller en tur i biografen.

Denimjakke med hættetrøje

Hættetrøjen er et næsten lige så sikkert valg som den hvide T-shirt, når det gælder denimjakken. Især hvis du er til det lidt urbane look, da hættetrøjen er rimelig casual. Du vælger selv, om du vil fremhæve lag-på-lag effekten ved at vælge en hættetrøje med lynlås, eller om du vil gå efter den helt klassiske, lukkede hoodie.

Model i mørk Lindbergh denimjakke og sandfarvede Lindbergh chinos
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 20-05-2022
Foto: PWT Group