Søg her...

Kurv
Kurv

Bukser med stretch til mænd

Model med Lindbergh Superflex bukser
Model med Lindbergh Superflex bukser

Skal du finde et par gode bukser med stretch? Læs med i denne guide og få et indblik i, hvordan du finder et par gode bukser med stretch. Hvad du skal lægge mærke til, når du prøver dem samt hvilke typer af stræk og pasformer, der er. Det, og meget mere, hjælper vi dig med i denne guide. Til slut giver vi dig også tips til, hvordan du skal passe på dine bukser med stretch, samt fem forskellige typer af bukser og shorts med stretch i.

Lad os så komme i gang!

Model siddende i sandfarvede Lindbergh chinos og hvid Lindbergh T-shirt

Enhver kan passe et par bukser med stræk

Det universelle ved et par bukser med stretch er deres elasticitet. Det gør det muligt for alle at bære dem. Lige meget hvilken type krop du har, om du har en større eller mindre krop, formår et par bukser med stræk at tilpasse sig kroppen på elegant vis. Det gør det til et ideelt par bukser, når du skal finde et par, der passer perfekt.

Det betyder også, at du godt kan blive skuffet, når du har købt et par bukser med stræk. Det er fordi, at de rent faktisk godt kan blive for løse med tiden. Derved mister de deres funktion, som de blev købt ind til, hvor de tilpasser sig kroppens form gennem deres tætsiddende og fleksible stretch-funktion.

Vi vil med denne guide hjælpe dig med at finde et par bukser med stræk, der holder i længden, og undgår at blive skuffet. 

Først, vil vi ind på, hvad et par stretch jeans er, hvad det gode ved disse typer af bukser er og deres historie.

Hvad er et par bukser med stretch?
Og hvorfor skal du finde et par?

Jeans af stretch eller bukser med stræk i, er lavet af en bestemt type stof, som f.eks. denim, tilsat 1-4% elastan. Stretch denim en relativ ny type denim bomuld, eller bomuld / polyester blanding, der indeholder denne lille mængde elastan, en elastisk, syntetisk fiber, også kendt som Spandex eller Lycra, i stoffet.

Jeans og andre bukser, som er lavet af dette materiale, kan se ud som almindelige jeans, men giver mere fleksibilitet og "giver sig" i takt med brugerens kropsbevægelser. Bukser med stretch er derfor generelt mere formtilpasset end jeans fremstillet uden nogen strækning i stoffet.

Hvad er det gode ved bukser med stretch?

Det kan være, du er den type, der ligesom mange andre, hellere vil have et par regulært skårede (regular cut) jeans eller lidt løsere bukser på som chinos og habitbukser. Det findes også med stretch, hvilket vi har gode eksempler på i vores webshop.

Det gode ved disse bukser er, ligesom med alt andet tøj og mode, rigtig mange forskellige opfattelser. Det især, når man spørger folk, hvad god stil er og det modsatte, hvad god stil ikke er. Det er derfor typisk et spørgsmål om individuel smag og behag, såsom subjektive og personlige værdier som farver, mønstrer, og materialer ved forskellige bukser og jeans.

Det, der er særlig godt ved bukser med stretch, er helt klart deres fleksibilitet og det faktum, at de “giver sig” efter dig og din krop. Det er en måde at gøre bukserne til dine egne på.

Bison jeans i forskellige blå farver

Du skal have et par bukser med stretch, hvis du vil have et par bukser, der har to af de mest centrale egenskaber i godt tøj:

 • God komfort
 • God bevægelighed

I begyndelsen, da bukser med stræk kom ud, var det ikke alle bukser, der levede op til disse to kriterier. Faktisk, var bukser med stretch, i begyndelsen, mere et spørgsmål om at komme op med en ny og revolutionerende brug af moderne materialer som Spandex og Lycra. Lige nu er der derimod rigtig mange forskellige typer af tøj med stretch. Nu kan du for eksempel få:

 • Jeans med stretch
 • Chinos med stretch
 • Habitbukser med stretch
 • Shorts med stretch

Langt før alle disse forskellige typer af tøj med stretch kom på markedet, var der en mode bevidst mand i London, Peter Golding, der fik en god idé. Her får du et kort historisk overblik på, hvordan bukser med stræk kom til verden.

Hvad er forskellen på bukser med stræk og bukser uden stræk?

Det er vigtigt at forstå, hvad forskellen på bukser med stræk og dem uden stræk egentlig er. Forskellen på de to typer af bukser er, at den ene har det elastiske stof i sig, hvilket den anden ikke har.

Generelt er bukser med stræk karakteriseret ved

 • At have elastan i stoffet
 • At have god bevægelighed
 • At være behagelige selvom de sidder tæt

Hvem kan bære jeans og bukser med stretch?

Enhver kan se godt ud i bukser med stretch. Når du handler stretch-jeans, skal du, som med almindelige jeans, kigge efter et par, der passer til din kropsform og personlige stil. Dertil, skal du overveje hvor meget stræk de har, altså hvor meget elastan, der er i bukserne. Hvis du ligger mellem to størrelser, er det en god ide at købe stretch bukser i en mindre størrelse, da de kan blive løsere efter slid og vask.

De fleste bukser med stretch er beregnet til at sidde tæt. Hvis du er i tvivl, om et par bukser passer dig, kan du prøve at sidde ned. Så længe du kan sidde ned uden ubehag eller bekymringer om at sprænge en søm i bukserne, er du ved at finde den rigtige størrelse. Hvis du er en “plus-size” størrelse, kan du med fordel shoppe efter slim fit-modellen, eller regular-modellen med lidt stretch i. De giver lidt mere luft, men sidder samtidig også lidt tæt, så du stadig får det funktionelle aspekt med.

Hængende Lindbergh 1927 bukser i forskellige farver

Hvor meget stræk har jeg brug for i et par bukser?

Det er ofte en personlig præference, hvor meget stretch du skal have i dine bukser. Enhver mængde elastan i jeansstoffet vil give en vis “stretchness”, og normalt vil stretchbukser  have fra en til tre procent elastan, stretch materiale, selvom nogle mærker tilbyder 4%.

Når stretchmateriale kombineres med et stof som for eksempel bomuld, kan du forvente særligt gode stretch jeans:

 • 1% stræk: Giver nok stretch til at give dig en vis fleksibilitet og hjælper dine bukser med at holde deres form uden at være for kropsnære.
 • 2% stræk: Nok til at være behageligt og gøre tætsiddende bukser behagelige.

Hvordan skal jeg rengøre og pleje bukser med stræk?

Bukser med stræk skal vaskes med omhu, ligesom dine almindelige jeans og andre bukser. Du skal holde øje med følgende, for at holde dine bukser i god form:

 • Kontroller etiketten i tøjet og følg instruktionerne omhyggeligt.
 • Vask ikke stretcbukser i varmt vand, vask dem ved 30 eller højst 40 grader
 • Brug aldrig forskellige typer af blegemiddel på noget stof, der indeholder stretch.
 • Kom ikke stretchbukser i tørretumbleren, det kan ødelægge stoffet. Hæng i stedet bukserne til tørre og lad dem dryppe af, så de holder formen og trækker sig sammen.

5 forskellige typer af bukser og shorts med stræk

1. Chinos med stretch fra Lindbergh

Disse klassiske chinos er lavet med stretch materiale, hvilket giver mere komfort og bevægelighed. De er en fusion af stretch materialet Superflex, og det klassiske chinos stof, som tilsammen skaber en ny måde at forstå dem på.

Find Lindbergh chinos her

Model i grønne Lindbergh chinos med stretch

2. Jeans med stretch fra JUNK de LUXE

De lækre sorte jeans fra JUNK de LUXE er med Superflex. Det er en stretch, der giver ekstra elasticitet og support, hvor du samtidigt får du en normal talje. Det skaber tilsammen et klassisk look, som du kan bruge både til hverdag og festlige lejligheder.

Find JUNK de LUXE jeans her

Model i sorte JUNK de LUXE Superflex jeans

3. Chino shorts med stretch fra Lindbergh

Vi har kun snakket om bukser i denne guide, så her er et par shorts af chinos stoffet med stretch. De føles mere komfortable og er også ekstremt behagelige at have på. Du føler dig let og bevægelig i dem, hvilket giver dem en god komfort.

Find shorts med stretch her

Model i grå Lindbergh performance shorts med stretch

4. Habitbukser med stretch fra Lindbergh

Disse ligner et par klassiske habitbukser i Bukserne er lavet i uldblend og har foring fra talje til knæ, så de er ekstra behagelige at have på. De er desuden både krølfri, smudsafvisende og åndbare.

Find Lindbergh habitbukser med stretch her

Model i sorte Lindbergh Technical habitbukser

5. Performance Pants fra Lindbergh

Måske markedets mest behagelig bukser? Lindberghs Performance Pants med Superflex er et par super lækre bukser med masser af stretcheffekt! Designet er helt enkelt så de er nemme at bruge både på kontoret og i fritiden.


Shop Performance Pants her

Model i mørkeblå Lindbergh Performance Pants