Kurv

10 gode råd til feriepakningen

Model i beige Lindbergh hørskjorte og stribede Lindbergh shorts
Model i beige Lindbergh hørskjorte og stribede Lindbergh shorts

1. Vask (og pak) i god tid

En god måde at narre dig selv til at få pakket i god tid er ved at starte med at vaske alt dit beskidte tøj godt og vel tre dage før afrejse. På den måde sikrer du, at du ikke står og kun har to sæt rene boxershorts en time inden, I skal være i lufthavnen. Og så er det en god måde at få overblik over, hvad der skal pakkes med.

2. Undersøg destinationen

Det kan godt være, at der står Malaga på flybilletten, men der bliver monsunregn de første tre dage, er din kortærmede hawaiiskjorte ikke til megen hjælp. Tjek vejrudsigten, og få styr på hotellet eller Airbnb-lejligheden. Er der lagner, sengetøj, håndklæder?

3. Pak ekstra af det essentielle

Måske er det mandens modsvar til fruen, der har for vane at pakke rejsekufferten, som om I skulle flytte permanent: Mænd har en tendens til at pakke minimalt, så det sæt, vi rejser hjem i, er det sidste rene, vi har. Der er ingen grund til at pakke halvdelen af garderoben ned, men det giver alligevel altid god mening at pakke et par ekstra sæt af det mest essentielle. Et par ekstra underbukser, ekstra sokker, T-shirts og undertrøjer.

4. Du behøver ikke et nyt sæt hver dag

Men omvendt behøver du heller ikke at pakke, så du har en ny frisk T-shirt til alle feriens 14 dage. Ofte – og især når det gælder sommerferien – vil dagene involvere en masse strand, og en T-shirt kan godt komme i brug tre eller fire dage hen over ferien. 

Model i mønstret Lindbergh skjorte og pink Lindbergh habitbukser

5. Tænk i tøj, der kan kombineres

Tænk i tøj, der går godt sammen på kryds og tværs, og som går an i flere sammenhænge. Det kan være sweateren, der er god at have med på sightseeing på en overskyet dag, men samtidig egner sig, hvis I impulsivt får lyst til at spise på restaurant, når I nu er ude i byen alligevel.

6. Fyld skoene ud

Du skal med stor sandsynlighed have et par ekstra sko med. Men heller ikke mere end det! Sørg for at fylde de ekstra sko ud med et eller flere par sammenfoldede sokker. Det sparer dig for plads og sikrer, at skoene holder formen, indtil du pakker dem ud igen.

7. Vandtæt toilettaske

Invester i en vandtæt toilettaske, eller pak som minimum shampoo, parfume og andre væsker i en plasticpose, så det ikke løber ud i tasken. Du gider ikke bruge ferien på at dufte som en ung teenager, der ikke helt har forstået kunsten at dosere sin parfume.

8. Det tunge i bunden

Jeans, tykke sweatere og andre tunge beklædningsgenstande skal i bunden af kufferten. På den måde undgår du at krølle det lidt lettere tøj for meget.

9. Fold for at minimere folder

Og i forlængelse af nr. 9: mange mener, at man skal rulle tøjet for at undgå folder, når man pakker det ned i rejsekufferten. Virkeligheden er dog, at du som oftest vil øge antallet af krøller på tøjet, når du ruller det. I stedet bør du pakke tøjet horisontalt og folde det med så få folder som muligt.

10. Aftenen inden afrejsen

Læg pung, pas, billetter, kvitteringer på bil/hotel og evt. medicin frem på spisebordet, så du ikke glemmer det - også selvom I har et fly klokken lidt i fanden-har-sgu-ikke-engang-fået-sko-på!

Model i klar blå Lindbergh T-shirt
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 24-06-2022
Foto: PWT Group