Søg her...

Kurv
Kurv

Konfirmation – hvad skal man tage på?

Konfirmander i Lindbergh jakkesaet og Lindbergh skjorter
Konfirmander i Lindbergh jakkesaet og Lindbergh skjorter

Konfirmation kræver som oftest festlig påklædning – uanset om du selv er konfirmand, dit barn er konfirmand eller du er inviteret til konfirmationsfest som gæst. Det kan dog være svært at vurdere, hvor fin man skal være, men heldigvis er der flere forskellige stilarter, der passer perfekt til konfirmationen. Læs mere herunder og bliv inspireret til tøj til konfirmation.

Konfirmanden

Dagens vigtigste person er naturligvis konfirmanden, og eftersom festen er til ære for dig, har du nærmest uendelige muligheder, når det gælder tøjet. Du vælger selv, om du vil være mere casual eller om du vil stå helt skarpt i fint tøj. I den elegante ende af tøj til konfirmation har vi det klassiske jakkesæt. Det har været brugt til konfirmation i mange år og det holder stadig. De mest traditionelle farver er mørkeblå eller sort, som begge fungerer super godt til en konfirmand.

Skal det være lidt mere afslappet, kan en overshirt og et par performance pants give et mere cool casual look. Tager du en skjorte indenunder, er det stadig et flot og elegant sæt, som også nemt kan bruges uden overshirt. Sættet er også perfekt til blå mandag, hvor du kan bruge det med et par sneakers og en hvid T-shirt i stedet for en skjorte.

Konfirmand i sort Lindbergh Superflex blazer og bukser og hvid Lindbergh T-shirt

Den elegante gæst

Ligesom jakkesættet er perfekt til konfirmanden, er det også ideel påklædning til den mere elegante gæst, for eksempel hvis du er far til konfirmanden. Den evige klassiker er det navy jakkesæt, som du med fordel kan bruge igen til andre festlige begivenheder, som for eksempel bryllup, barnedåb og jubilæer. Dit valg af skjorte kan gøre sættet enten mere eller mindre formelt. En ensfarvet, hvid skjorte hæver niveauet af elegance, mens en farverig skjorte eller et moderne mønster gør det overordnede udseende mere afslappet.

Ligger konfirmationen et stykke inde i sæsonen, og dermed tættere på sommeren, kan du også vælge et jakkesæt i en lysere farve og eventuelt et mere let stof. Et lysegråt jakkesæt kan også nemt bruges i andre sammenhænge og det kan være ligeså elegant som et mørkeblåt jakkesæt. Det samme gælder for et sandfarvet jakkesæt, hvor du med fordel kan bruge bukserne og jakken hver for sig, efter du har brugt tøjet til konfirmationsfesten.

Model i blåt Lindbergh jakkesæt
Konfirmand i sort Lindbergh Superflex overshirt og bukser og hvid Lindbergh T-shirt

Den moderne gæst

Vil du gerne en smule væk fra de meget traditionelle styles, som for eksempel det mørke jakkesæt, så kan du sagtens gå i en anden retning uden det bliver for afslappet. Vælg et farverigt jakkesæt, hvis du gerne vil skille dig lidt ud og samtidig være både moderne og unikt klædt. Her er der frit valg i forhold til farver – er du modig i dit farvevalg kan du sagtens tage et lyseblåt, lyserødt eller mintgrønt jakkesæt på til konfirmationsfesten.

Som alternativ til jakkesættet kan en skjorte og et par lækre bukser også nemt gøres festklar. Vælg en skjorte med mønster, for eksempel elegante striber, og eventuelt en kinakrave. Så får du skjortens elegance, uden at det virker for stift. Kombiner med et par performance pants, som gerne må stumpe lidt. Her ses inspirationen fra habitbukserne tydeligt i det enkle snit. Samtidig gør fraværet af pressefolder kombineret med det lidt tungere stof, at bukserne giver looket lidt mere kant uden at blive for hverdagsagtige.​

Model i blå Lindbergh habitbukser og hvid Lindbergh skjorte

Den afslappede gæst

Synes du, at tøj til konfirmation til tider bliver for stift og formelt, så kan du sagtens gå efter en mere casual stil uden at du kommer til skille dig ud. Et par enkle jeans, eventuelt i sort, sammen med en skjorte kan sagtens passe til fest. Vælg en ensfarvet skjorte i en afdæmpet farve eller én med et diskret mønster, som for eksempel nålestribet. Et par klassiske chinos er også en mulighed. Vælg dem i navy eller sandfarvet. Også her er en skjorte rigtigt god at kombinere med, og du kan sagtens vælge en mere farverig eller mønstret skjorte, da chinos i sig selv er ganske elegante. Sæt eventuelt et bælte til, da det samler hele sættet og gør, at det ser mere sammenhængende ud.

Model i sorte Lindbergh jeans og sort Lindbergh skjorte
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 30-12-2022
Foto: PWT Group