Kurv

4 måder du kan få dit jakkesæt i spil til daglig

Hoppende model i mørkeblåt Lindbergh jakkesæt
Hoppende model i mørkeblåt Lindbergh jakkesæt

Det klassiske jakkesæt er en evergreen til festlige begivenheder. Men det ville næsten være synd, hvis det kun skulle hænge og samle støv i hverdagene. Her guider vi dig til, hvordan du nemt og enkelt kan bruge de forskellige dele af jakkesættet i din hverdagsgarderobe.

Brug hele jakkesættet men lad skjorten hænge i skabet

Hvis du vil bruge hele jakkesættet på jobbet eller til mindre formelle begivenheder, kan du benytte dig af et klassisk trick, der gør dit udtryk en smule mindre formelt: Erstat den klassiske hvide skjorte med en ensfarvet T-shirt. Her skal du gå efter en basis T-shirt, som er helt uden print eller logoer. Prioriter at bruge en T-shirt af en vis kvalitet, så det ikke står i alt for skarp kontrast til jakkesættet. De spidse lædersko kan du også gemme til fest-outfittet og i stedet runde hverdagslooket af med et par pæne sneakers eller Chelsea-boots. Et marineblå jakkesæt kan være super stilet til det vigtige møde, eller bare de dage, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dit outfit.

Model i brun Lindbergh blazer, brun Lindbergh strik og Lindbergh skjorte

Kombinér med en afslappet skjorte

Når festen er slut, kan jakkesættet også bruges til at skabe et løsere og mere afslappet look. Sammensæt bukserne med en kortærmet bowlingskjorte eller en skjorte med reverskrave, der kan få lov at hænge løsere på din overkrop. Her kan du også lade skjorten hænge uden for bukserne, så dit look både er godt sammensat men samtidig med et afslappet touch. Bliver det lige lidt for casual, kan du vælge en langærmet skjorte og eventuelt bruge den med oprullede ærmer.

Find casual skjorter her

Brug rullekraven som alternativ til skjorten

Din blazerjakke kan bruges som overgangsjakke til foråret. Kombiner den med en mørkeblå eller beige rullekrave og et par jeans for at få jakken i spil på en raffineret, men afslappet måde. Hiv dette outfit frem, når du er ude og spise og gerne vil ramme den svære balance mellem at være formel og uformel. Her får du også muligheden for at ankomme med stil i en flot blazerjakke og så smide jakken senere på aftenen, når stemningen bliver mere løssluppen.

Shop rullekravetrøjer her

Model i mørkeblå Lindbergh frakke, mørkeblå Lindbergh strik og ternede Lindbergh habitbukser

Habitbukser går godt til … næsten alt

En af de bedste investeringer, man kan lave, når man køber jakkesæt, er at få en skrædder til at sy bukser og jakke ind, så de passer perfekt til ens mål. Det er der mange årsager til. En af dem er, at man efter festen vil stå med et par bukser, der kan bruges på et utal af måder. Til en afslappet og komfortabel dag på kontoret, kan man sætte de elegante jakkesætsbukser sammen med en tynd, lækker strik eller en langærmet T-shirt. Hold det lidt simpelt, og undgå store, larmende print. Derudover er der stort set frit slag. En tynd strik, habitbukser og et par simple sneakers er både stilsikkert og nemt. På den måde får du dine jakkesætsbukser i spil uden på nogen måde at virke stiv i betrækket.

Shop habitbukser

Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 11-11-2022
Foto: PWT Group