Søg her...

Kurv
Kurv

Ikoniske og elegante - chinos til mænd

Model i sandfarvede Lindbergh chinos, cardigan og skjorte
Model i sandfarvede Lindbergh chinos, cardigan og skjorte

Klassiske. Elegante. Ikoniske. Chinos til mænd har været populære i mange år og de er det stadig. Det er bukser, der klæder de fleste mænd og både kan bruges på arbejde og til fest. Læs med og bliv inspireret til hvor og hvordan du kan brug dine chinos.

Uanset om du kalder dem khakis eller chinos, så har du garanteret stiftet bekendtskab med bukserne allerede. Chinos er nemlig ikke nogen ny opfindelse – de har eksisteret i over 150 år. Bukserne blev oprindeligt brugt i militæret, og det er en af grundene til, at de mest klassiske farver til et par chinos leder tankerne hen på camouflage: sandfarvet og klassisk armygrøn.

I dag er chinos dog inkorporeret i mange mænds garderobe, både til formelle lejligheder men også til hverdag. Den stil, som bukserne signalerer, afhænger nemlig meget af, hvordan du styler dem. Brug dem med en T-shirt til et afslappet hverdagslook, med en striktrøje på kontoret og måske videre til middag med en lækker skjorte. Og netop denne alsidighed gør, at chinos er et must i enhver mands garderobe.

Chinos med Superflex

Leder du efter et par chinos, der kombinerer elegance med super funktionalitet og optimal komfort, så skal du prøve et par Superflex chinos. Det er nogle af de allermest behagelige chinos på markedet. Ud over det klassiske design er de nemlig lavet i et innovative stretchstof, der sørger for at bukserne sidder perfekt og samtidig er meget behagelige at have på. Du får desuden et par bukser, der holder formen optimalt selv efter mange vaske. Chinos med Superflex er altså et par rigtigt holdbare bukser på alle parametre – både når det gælder stil og funktion.

Mangler du inspiration til at style dine chinos, får du her 3 gode råd til, hvad du kan bruge dine chinos sammen med.

Model på sofa i grønne Lindbergh chinos

Sådan styler du dine chinos

Helt afslappet

Chinos kan sagtens bruges til en afslappet eftermiddag med vennerne eller en slentretur igennem byen. Her kan du kombinere bukserne med en enkel T-shirt, eksempelvis den evige klassiker: den hvide T-shirt. Afsluttet sættet med et par sneakers og tag en læderjakke på, og du er både cool og casual. Vil du hellere være mere elegant, så drop T-shirten og vælg en poloshirt i stedet for.

Model i sorte Lindbergh chinos og hvid Lindbergh T-shirt

På kontoret

Arbejder du på kontor med en afslappet dress code, kan du stadig dine chinos med den hvide T-shirt og eventuelt tage en striktrøje over. Alt efter hvor afslappet du vil være, kan du også bytte dine sneakers ud med et par støvler eller snøresko. Et helt igennem acceptabelt sæt til arbejdet, som fungerer både til møder og ved skrivebordet.

Model i rød Bison strik og grønne Bison chinos

Til festen

Skal du til en begivenhed, hvor jakkesættet er for formelt men du stadig gerne vil være elegant? Her er et par chinos også helt perfekt, på grund af det stilrene udtryk i det enkle snit samt bomuldsstoffet. Kombiner med en ensfarvet skjorte, så udtryk bliver lidt mere formelt. Du kan også bruge en mønstret skjorte med en blazer over, så du kan tage blazeren af hvis aftenen udvikler sig i en mere festlig retning.

Model i sandfarvede Lindbergh chinos, hvid Lindbergh skjorte og blå Lindbergh blazer
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 24-02-2023
Foto: PWT Group