Gratis fragt v/ 499 kr.
Levering 1-2 hverdage
Gratis retur & Byt i butik
365 dages returret
Gå til klub

4 moderne cardigans og hvordan du bruger dem

Nogle stykker tøj har det med at blive synonyme med en særlig type eller segment. Den pastelfarvede skjorte er – med humoristisk hjælp fra snobberne Poul og Fritz – blevet synonymt med det nordsjællandske whiskybælte, mens store posede jeans, der instinktivt giver en lyst til selv at hive op i sine egne bukser, peger på en hiphop- og skaterkultur. Men så er der også den slags tøj, der har været associeret med et segment, men som så alligevel formår at vriste sig fri og få nyt liv. Det er cardiganen et glimrende eksempel på.

Foto: Tøjeksperten

I mange år hørte en cardigan til den slags trøjer, man forbandt med gamle mænd i gyngestol. Og det gav da god mening, at det ældre segment var vild med den; cardiganen var både komfortabel og klassisk. Det er den fortsat, men den produceres nu i et hav af varianter, der udover komfortabel og klassisk, også gør den moderne.  

I denne artikel skal vi se på, hvordan du nemt kan bruge en cardigan til flere lejligheder.

 

Den klassiske

Klassisk sort cardigan fra Lindbergh med V-hals og knapper

Skal det være lidt pænt? Så er en cardigan med V-udskæring og knapper vejen frem. Det er den helt klassiske version, som nemt kan løfte en T-shirt til et pænere look. Men du kan også sagtens bære en skjorte under din cardigan – og skal du til en mere festlig begivenhed, kan du passende smide et slips eller en butterfly om halsen.

Da cardiganen tog udgangspunkt i en vest, kan du faktisk bruge den sådan: Inderst en skjorte, dernæst en cardigan og til sidst en blazer. Den kombination er et godt bud på et look, der er mere festligt end formelt. Og så er det perfekt til de kolde måneder, hvor lag-på-lag trenden både er smart og praktisk.

 

 

Shop looket med cardigan, skjorte og slips her:

Den friske

Flot blå cardigan fra Bison med orange lynlås

Skal det være lidt mindre formelt - og lidt friskere? Så kan du se på en sag med lynlås i. Den luner som oftest mere, da den kan lynes helt op i halsen, og metervaren er kraftigere end i det første eksempel. Derudover kan du få denne variant med spændende detaljer, som for eksempel en kontrastsyning, der frisker looket op.

I dette tilfælde er en T-shirt perfekt at have under - og du kan både have cardiganen helt åben eller lynet halvt eller helt op. Den oser af friluftsliv og fritid men kan stadig sagtens bruges på job.

Se vores udvalg af cardigans med lynlås her

 

 

 

Overgangs-cardiganen

Lækker grå cardigan med lynlås fra Bison

Om vi vil det eller ej, så slipper vi ikke for overgangsperioder her i landet. Nogle dage er det for varmt med en decideret jakke, men en skjorte eller T-shirt er heller ikke varm nok. Her er en cardigan lavet med uld det perfekte valg. Uld er kendt for dets evne til at holde på varmen, men det har mange funktioner – for eksempel er det både temperaturregulerende og åndbart. Det er derfor perfekt til de omskiftelige dage, hvor solen varmer ét sekund, og vinden pisker det næste.

En cardigan i uld kan typisk findes i forskellige modeller, både den klassiske med knapper og den mere moderne med lynlås. Du kan derfor helt selv bestemme, hvilket look du går efter og dermed gøre det personligt. En godt fif, som gælder alle modeller går på, at du kan rulle eller trække ærmerne en smule op, så underarmene kommer ud i det fri, når vejret tillader det.

Se alle vores cardigans med uld her

 

 

Den sporty

Smart mørkeblå cardigan fra Jack's Sportswear Intl. med flotte farvedetaljer

Er du til print, så præsenterer cardiganen også en god portion muligheder. Du kan fint have en cardigan på under en normal jakke, og vil du gerne gøre det lidt mere dekadent, så kan du tage en længere frakke udover. Mere sporty? Så smid en kasket på hovedet, og afhængig af stil og dit temperament, kan du style med et par sneakers eller støvler.

Her er der rigtig taget afstand fra forestillingen om, at en cardigan kun kan bruges, hvis du er morfar-typen. Denne type cardigan er nemlig meget ligesom en sweatshirt – den kan bare lynes op. Vælg en model med farverige detaljer og et større print for virkelig at få en sporty følelse frem.

Se vores favoritcardigan med print her

 

 

 

Mandlig model i mørke jeans og mørk cardigan fra Lindbergh
Foto: Tøjeksperten

4 hurtige måder at style en cardigan

Vil du gerne vise din personlighed gennem dit tøj, så er der masser af muligheder for dette med alle de forskellige måder, du kan style en cardigan. Herunder får du 4 forslag til god stil på din egen måde:

 

En helt klassisk og enkel måde at style en cardigan er med et par jeans og en T-shirt, som her hvor den lyse og moderne cardigan får al opmærksomheden i et ellers mørkt sæt. Til vinter kan du også bruge en langærmet granddad, som giver ekstra varme.

Shop looket med cardigan, jeans og T-shirt eller granddad her

 

Er du vild med udendørslivet og synes, at dit tøj gerne må være ukompliceret og samtidig praktisk? Her er en cardigan med et par cargoshorts det perfekte valg. Shortsene er praktiske og cardiganen giver god mulighed for at du kan lyne op, ned eller tage den af, hvis vejret skifter. Er vejret køligt, kan du skifte shortsene ud med cargobukser.

Shop looket med cardigan og cargos her

 

Til forår og sommer er cardiganen også helt perfekt, fordi den netop er let at tilpasse efter vejret. Smøg ærmerne op og lyn ned, når det er varmt, og omvendt når det bliver køligere. Kombiner med et par shorts for en afslappet sommerstil.

Shop looket med cardigan og shorts her

 

Til en dag på kontoret eller en afslappet middag, hvor stemningen ikke er formel, kan du med fordel bruge din cardigan over en afslappet skjorte. Vælg gerne en Oxford skjorte med button-down krave eller en skjorte med lidt farve.er 

Shop looket med cardigan og skjorte her