Søg her...

Kurv
Kurv

Efterårets jakker – find den perfekte overgangsjakke til mænd i 2024

Model i sort Lindbergh jakke
Model i sort Lindbergh jakke

Vi må se det i øjnene –sommeren varer ikke evigt. Efter flere måneder med badeshorts, hvide T-shirts og åbenstående skjorter er temperaturen dalet, og skyerne er trukket for sommersolen. Med andre ord er det ved at være tid til at finde de mørke jeans, den lune striktrøje og efterårsjakken frem. Ikke vinterjakken, den kan vi godt vente lidt med, men derimod overgangsjakken, der passer perfekt til perioden efter sommer, hvor den lette jakke er blevet for kold.

Vindjakke

Intet blæsende efterår uden en vindjakke, som er den klassiske overgangsjakke til mænd. Vindjakken er at finde i mange forskellige udgaver. Du vælger selv, om du foretrækker en mere sporty version eller en mere stilet model. Uanset hvad får du mange gode funktioner med en vindjakke – den er nemlig ofte enten vindtæt, vandafvisende eller begge dele.

Model i sort Lindbergh vindjakke

Quiltet jakke

Fra den engelske countryside og til Danmarks byer – den quiltede jakke blev opfundet i England med henblik på at fungere som et let yderlag, der kunne beskytte mod småbyger. Dermed er den også helt perfekt til det danske vejr. En quiltet jakke er let og ikke for tyk, og den kan være med eller uden foer. Der findes for eksempel versioner med Primaloft foer, som holder varmen inde og transporterer fugten væk, eller med bløde og lette dun, som gør jakken varm uden at gøre den tung.

Model i mørkeblå Lindbergh quiltet jakke

Bomberjakke

Bomberjakker til mænd var utroligt populært for nogle år siden, og jakken har faktisk ikke forladt modebilledet siden. Stilen er afslappet og cool med den lave krave og det let skinnende stof. En bomberjakke passer perfekt som overgangsjakke inden kulden for alvor tager fat, fordi den giver et ekstra lag beskyttelse uden at være for varm. Der findes desuden flere og flere bomberjakker, der er lavet med genanvendt materiale – ligesom denne bomberjakke fra Lindbergh. Her får du god stil med god samvittighed.

Model i sandfarvet bomberjakke fra Lindbergh
Close-up af model i blå Bison jakke
Model i hvid Lindbergh hættetrøje og bordeaux quiltet jakke
Model i grøn JUNK de LUXE dunjakke

Funktionsjakke

En funktionsjakke er helt genial, når man bor i et land som Danmark, hvor efteråret byder på både regn og rusk. Funktionsjakken er, som navnet antyder, lavet med henblik på at være praktisk og derfor findes den typisk med masser af smarte egenskaber. Vælger du for eksempel en funktionsjakke fra Bison, får du som oftest en herrejakke, der både er vandtæt, vindtæt, åndbar og med tapede sømme. Vælg en mørkeblå eller sort jakke, så du slipper for at jakken ser beskidt ud efter første regnbyge.

Shop funktionsjakker her

Model i mørkeblå Bison funktionsjakke

Uldfrakke

Skal vi tro historiebøgerne, skulle den første af denne type frakke angiveligt været kendt som ’den russiske frakke’. Den ikoniske uldfrakke har bibeholdt sit design og enkle snit i mange år, og det vidner om, hvor klassisk denne type herrejakke er. Uldfrakken er perfekt til efteråret, da uld er temperaturregulerende og dermed hjælper dig med at have det behageligt på alle efterårets usikre dage. Derudover er stilen så klassisk, at frakken passer til stort set alle lejligheder, uanset om du mest går i Superflex jeans eller performance pants.

Shop frakker her

Model i stort Lindbergh uldfrakke
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 30-12-2022
Foto: PWT Group