Søg her...

Kurv
Kurv

Efterårets bedste herretrøjer – 5 must-haves til efteråret 2024

Model i mønstret Lindbergh striktrøje og Lindbergh hue
Model i mønstret Lindbergh striktrøje og Lindbergh hue

Når kulden kommer og sommertøjet skal gemmes væk, er det tid til at finde de tykke trøjer frem. Men er du i tvivl om hvilke trøjer til mænd, der er mest populære i dette efterår? Eller er du mest interesseret i at finde en trøje, der kan bruges sæson efter sæson?

I jagten på at finde de absolut bedste herretrøjer til efteråret, har vi fået vores ekspert Peter Hansen fra Tøjeksperten Espergærde til at guide os. Her kommer han blandt andet med sit vigtigste råd: ”gem det lyse sommeroutfit væk til næste forår!” Når først vejret er vendt, er det tid til at vælge trøjer i mørkere farver. Her kan du vælge masser af forskellige toner alt efter hvilken type, du foretrækker. Der er de jordnære farver – ”earth colours” – som for eksempel brændt orange, mørk brun og dyb grøn. Der er også altid mulighed for at vælge det klassiske look med farver som mørkeblå, sort og grå. Her er der tale om farver, der virkelig fastholder appellen år efter år.

Trends til efteråret

”Når man kigger ind i efteråret, skal man tænke lag-på-lag i mange henseender” siger Peter Hansen. Og her er der mange muligheder for at vise din personlighed i måden, du kombinerer dine lag på. Et virkelig klassisk outfit er den ensfarvede, lette herrestrik brugt under en blazer. Her skal du tænke på blazeren som et alternativ til en egentlig jakke, og den kan sagtens bruges som overtøj i overgangsperioden, hvor vejret endnu ikke er til tykke jakker.

Hvis du leder efter striktrøjer til mænd i super kvalitet, skal du vælge en model i enten uld eller uldblend. Der er både fordele og ulemper ved ren uld og ved uldblend, siger Peter Hansen: ”Man kan til enhver tid argumentere for, at 100% ren uld er at foretrække hvad angår isolering og åndbarhed, hvilket også er sandt, men et uldmix gør bare vaskeprocessen nemmere og holdbarheden markant længere.” Her skal du altså vurdere, hvad du lægger mest vægt på. At få den fulde udnyttelse af uldens lækre egenskaber, eller i stedet have en smule mindre uld men til gengæld en rigtig holdbar striktrøje. Her er det fuldstændig op til dig, hvad du vælger.

Model i mørkeblå strikket cardigan

Cardigan: strik eller sweat?

Med en cardigan har du flere muligheder for både at klæde dig professionelt og afslappet, alt efter hvilken type, du vælger. Den helt klassiske strikcardigan er perfekt til kontoret, hvor du med lethed kan bruge den til et par jeans. Hvis du foretrækker et meget klassisk look, så vælg en cardigan med knapper. Vælger du cardigan med lynlås bliver stilen mere moderne uden at blive for afslappet. Her er de helt sikre farver enten koksgrå eller marineblå.

Sweatshirts til mænd findes også i en cardigan-version med lynlåslukning foran. Her er looket oftest mere afslappet men helt generelt kan man sige, at de tykkere cardigans gerne bliver brugt som alternativ til en jakke i overgangsperioderne. Nogle af modellerne har lommer i siden for at gøre dem mere praktiske. Går du efter et moderne outdoor-look kan du benytte en dunvest over din sweatcardigan.

5 must-have trøjer

Spørger du Peter Hansen, er han sikker på hvilke herretrøjer han ville vælge til dette efterår, og her er farven vigtig. Han lægger fokus på klassiske, mørke efterårsfarver som olivengrøn og marineblå. Med disse varianter i skabet, er du sikker på at gå stilfuldt ind i efteråret. Mangler du et par mere klassiske trøjer, der passer til de fleste outfits, kan du også blive inspireret her. Se vores guide til 5 must-have trøjer:

​Mørkeblå striktrøje

En lækker herrestrik i klassisk snit og i en af sæsonens bedste farver. Den runde crew neck og det enkle design gør den oplagt at bruge på arbejde, for eksempel ovenpå en skjorte. Skal det være lidt mere formelt, kan du tage en blazer over.

Model i sandfarvede Lindbergh bukser og mørkeblå Lindbergh strik

Grå sweatshirt

Til de mere afslappede dage er en sweatshirt helt perfekt. Her kan du sagtens vælge både lys og mørk grå, som begge kan sættes sammen med både chinos og jeans samt et par sneakers. Vil du have have mere varme, kan du vælge en sweatshirt med høj hals og lynlås i stedet.

Model i gråmeleret JUNK de LUXE sweatshirt

Armygrøn overshirt

Denne er teknisk set ikke en trøje, men en af de store tendenser for overdele til mænd er den moderne overshirt. Det lidt tykkere stof gør den perfekt på kølige dage, og overshirtens unikke blanding af skjorte og jakke giver et effortless udtryk uden at være for afslappet.

Model i grøn Lindbergh overshirt

Sort rullekrave

Selvom ikke alle er fan af rullekraven, er det stadig en af de helt store klassikere, der giver dig et unikt look. Gør den moderne ved at kombinere med et par performance pants og lækre sneakers. Her er den klassiske, sorte farve perfekt til at gøre looket stilet.

Model i sort Lindbergh rullekrave

Grå cardigan

En koksgrå cardigan er perfekt over både skjorte og T-shirt. Vælg en model lavet i uld for ekstra varme og åndbarhed og overvej, om du foretrækker et mere klassisk look med knapper, eller den mere moderne version med lynlås.

Model i grå Jack's cardigan
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 26-08-2022
Foto: PWT Group