Husk Fars dag d. 5 juni

Forkæl verdens bedste far - Garanteret levering!

Kurv

4 klassiske efterårstrøjer, man(d) skal eje!

Model i grøn Bison fleecetrøje og hvid Lindbergh T-shirt
Model i grøn Bison fleecetrøje og hvid Lindbergh T-shirt

Den sidste grillpølse er grillet, det sidste glas rosé drukket ud, og shorts, sandaler og solcreme er for 2023 endegyldigt lagt til hvile bagerst i skabet. Med andre ord: Det danske efterår, som vi kender det, har nu officielt erstattet årets sommer.

Heldigvis er intet jo så skidt, at det ikke er godt for noget. For med efteråret kommer de gode simreretter, Irish coffee som dessert og varme tæpper, man kan skutte sig i. Det gælder i øvrigt også beklædningen. Efteråret tillader igen varme, bløde efterårstrøjer, der – hvis de matches rigtigt - kan dresses op og ned. Vi guider til fire essentielle af slagsen her. 

Klassisk strik med rund hals

Som med al beklædning handler det først og fremmest om kvaliteten. Den må du – ligesom udstyret – aldrig gå ned på, og det gælder også den klassiske rundhalsede striksweater.

Køber du en klassisk rundhalset striksweater i kashmir, vil den fungere med næsten hvilken som helst buks. Og skal du til forretningsmøde eller fin middag, er den også en oplagt valgmulighed.

Brug en hvid skjorte under eller en habitjakke over den og et par pæne mørkeblå jeans, hvis det skal være fint. Det er det, der gør den rundhalsede strik så uundværlig i garderoben. Den kan fungere som fundamentet, både når det skal være fint og casual.

Find strik lige her

Model i sort Lindbergh striktrøje og sandfarvede Lindbergh chinos

Must-have cardigan

Hos Tøjeksperten mener vi, at cardiganen bør være en lige så fast bestanddel af mandens garderobe som et par jeans. Om man er til den hurtige løsning med lynlås i bomuld, som man har ud over en mønstret oxford-skjorte for at få lidt lag-på-lag her til efteråret, eller om man er til den i merinould med knapper, som sagtens kan gå under et klassisk jakkesæt, så skal man altså eje en cardigan.

Cardigans kommer i alle prisklasser, og ejer du ikke allerede en, vil du typisk starte i den billige ende, inden du går ud og spenderer 1.000 kr. på en cardigan af kvalitet. Men det giver altså mening at bruge list ekstra, for de ekstra penge for den ekstra kvalitet betaler sig, når der er tale om en cardigan.

Hvis du køber en cardigan i almindelig bomuld, vil den gå fint sammen med et par chinos eller et par jeans. Det er også rigtig fint, men hvis du graver lidt dybere i pungen og investerer i en pæn cardigan i merinould, vil den løfte dine chinos og dine jeans, men den vil også sagtens kunne matches med et par fine mørkeblå habitbukser i pæn uldkvalitet.

Find din næste cardigan

Model i blå Jack's cardigan, lyseblå Jack's T-shirt og Jack's jeans
Model på båd i gul Lindbergh strik og Lindbergh skjorte

Den udskældte rullekrave

Nej, du behøver ikke være grundlægger af en visionær tech-virksomhed for at kunne bære den ofte udskældte rullekrave. Ligesom den rundhalsede sweater er det dog altafgørende, hvad du sætter den sammen med, og hvilken kvalitet du investerer i.

Er rullekraven af en lidt kraftig kvalitet, har du bare en T-shirt under, et par grove jeans og eventuelt, hvis du vil køre looket helt ud, et par fede støvler og en bomberjakke udover til sidst. Men er der tale om en rullekrave i lidt mere elegant merinould, kan den fungere rigtig godt under en mørk habitjakke. Alternativt kan du bruge den med et par pæne chinos, habitbukser eller club pants, og så kan rullekraven sagtens stå for sig selv.

Shop rullekraver her

Model i hvid Lindbergh rullekrave og sandfarvede Lindbergh chinos

Sweateren, der kan det hele

Sweateren, der er åben med lynlås i halsen, hører til de klassiske efterårssweatere. Den passer godt til efteråret, fordi den, ligesom efterårsvejret, måske også har lidt svært ved at bestemme sig for, hvad den er. Her kan du også få en grovere version, der er mere casual og cool. Men du kan også vælge den lette og elegante model, for eksempel med merinould.

Shop striktrøjer her

Model i mørkeblå Lindbergh strik og blå Lindbergh chinos
Tekst: Ditte Laursen Turatti
Udgivet: 23-09-2022
Foto: PWT Group