5 apps, der gør livet (lidt) lettere, billigere og nemmere

5 apps der livet lidt nemmere

Foto: Getty Images

Jo, der findes et helt ocean af apps, som, når de er allerbedst, kan fungere som lidt tidsfordriv. Men ved du, hvor og hvad du skal lede efter, så har kloge mennesker skabt apps til din hverdag og smartphone, som faktisk er … ja, rigtig smarte.

5 apps der livet lidt nemmere

Foto: Getty Images

1. PackPoint – Få pakket din rejsekuffert

Sommerferien til Maldiverne, til Sydfrankrig eller måske Nordnorge nærmer sig hastigt nu, og det skal nok blive rigtig godt. Et dilemma er og bliver dog pakning af rejsekufferten. Hvor mange par shorts skal der pakkes, er en enkelt varm sweatshirt fint til om aftenen, og giver det mening at pakke snorkel og dykkerbriller? Det er nogle af disse spørgsmål/dilemmaer, som rejse-appen PackPoint vil kunne hjælpe dig med. Her vil du få skræddersyet en pakkeliste til dig og din rejse. Du indtaster blot destinationen, dagen, du rejser på, og hvor lang tid du skal være væk. Derudover kan du give den nogle informationer om aktiviteter, som du tænker, ferien skal inkludere, hvorefter du modtager en færdig liste med tøj, ting og sager, du kan overveje at pakke i kufferten. Du kan selv sortere i listen, inden appen til sidst sender dig en mail med den endelige pakkeliste. God tur!

2. Wunderlist – Slut med
uoverskuelige to-do-lister

Wunderlist er langtfra den første eller sidste app, der en gang for alle har villet præsentere en elektronisk to-do-liste-app. Men modsat forgængerne og de nuværende konkurrenter synes Wunderlist at være en af de hidtil mest vellykkede i sin genre. I stedet for at din elektroniske to-do-liste bliver et sammensurium af arbejde, Peters polterabend, indkøbssedlen og de der tre nye Netflix-serier, som du bare skal se, får du med Wunderlist flere to-do-lister, der hjælper på overskueligheden. Her kan du nemlig dele to-do-listerne op mellem arbejds- og privatliv samt – selvfølgelig – listen af Netflix-serier. Appen er brugervenlig og virker på tværs af platforme, ligesom du kan dele den med kæresten, så I ikke begge køber mælk på vejen hjem.

3. Too Good To Go –
Spar penge på madbudgettet

Den danske app Too Good To Go blev første gang kendt, da holdet bag medvirkede i DR1-programmet ’Løvens hule’. Her fremlagde de deres app for nogle af Danmarks skarpeste iværksættere (løverne), der mere end gerne ville investere i appen. De takkede dog i første omgang nej til investorerne, men har efterfølgende fået erhvervsløvinden Birgit Aaby-Bruun med på holdet. Der er da også tale om en rigtig god idé, der både tilgodeser den gode smag og reducering af madspild. På appen kan du nemlig bestille overskydende mad, som ellers ville være blevet smidt ud ved lukketid fra lokale restauranter, cafeer, hoteller, dagligvarebutikker og bagerier – det er blandt andre Kvickly og Reinh van Hauen, der bakker op om Too Good To Go.

5 apps der livet lidt nemmere

Foto: Getty Images

4. Vivino – Bliv vin-connaisseur på to minutter

”Nå ja, vin – vi skal da også have en vin,” slår det dig pludselig, da du står nede i supermarkedskøen. Og i næste øjeblik finder du dig selv ovre i vinafdelingen, hvor du lidt i vildrede griber ud efter en flaske uden reelt at vide, om den er god eller dårlig. Det er en situation, du sikkert har stået i, og du har formentlig også hørt om den danske og særdeles succesfulde vin-app, der med en vin-interesseret community på over 26 millioner vil kunne hjælpe dig i lige netop sådan en situation. Med Vivino-appen tager du et billede af vinens etiket, og vupti genkender appen vinen og kan så, mens du står der i vinafdelingen, give dig både info om og en anmeldelse af vinen. Og når du selv begynder at anmelde vine, vil Vivino med tiden kunne præsentere dig for vine, der falder mere og mere i din smag. Skål!

5. 1Password – navnet siger det selv

Vi lever i en verden fuld af passwords, som det i praksis er umuligt at holde styr på. Det er appen 1Password et modsvar til. Og nu tænker du sikkert: Jamen, hvorfor så ikke bare lægge mit password ud på hacker.org og få det overstået med det samme? Men tricket er, at 1Password gemmer alle dine login-oplysninger i en virtuel bankboks og husker dem for dig, så du blot skal benytte ét password for at logge ind. Dette gemmes ingen steder, og skal man tro udviklerne bag, så er dine data krypteret tre gange, og alle data er dermed bevaret helt og aldeles sikkert.