6 hjemmelavede snapse, du kan lave i sidste øjeblik

Alle ved, at ethvert påskebord med respekt for sig selv skal have mindst én hjemmelavet, god snaps.
Men vi ved også, at påsken er lige om lidt. Vi har samlet seks opskrifter på lynhurtig gør det selv-snaps.
Hjemmelavet snaps

Foto: Egmont

Hvad enten du skal til familiepåskefrokost eller herrefrokost, så falder hjemmelavet snaps altid i god jord. Desværre kræver rigtig mange opskrifter, at man har tænkt på påsken allerede ved juletid, fordi hårde ingredienser som tommelfingerregel skal ligge længe i de glasklare dråber, før snapsen trækker smag. Heldigvis er der også god hjemmelavet snaps, som kan laves i sidste øjeblik, så du kan stadig nå at blive dagens helt ved det lange kolde bord.

1. Enestående enebær-snaps
Kilde: facebook.com/kryddersnapse
Kilde: avisen.dk
Trækketid: 1 døgn
Denne kryddersnaps er både hurtig, lækker og nem. Kom bare i gang!

Du skal bruge:
1 lille håndfuld tørrede enebær
En usprøjtet lime
1 flaske vodka

Start med at rulle enebærrene mellem dine hænder, og hæld dem så på din flaske. Skræl derefter det grønne lag af din lime, og lad det gøre enebærrene selskab. Tilsæt vodka, og lad snapsen hygge sig i 12 timer, før du smager til og lader det trække 12 timer mere. Filtrer din enebærsnaps, og du er klar.

2. Sommerlig jordbær-rabarber-snaps
Kilde: meny.dk
Trækketid: 1 uge
Er man i bare en lille smule god tid, kan denne søde snaps med sommernoter snildt nås.

Du skal bruge:
500 g jordbær
Et par myntekviste
3 dl snittede rabarber
1 flaske klar snaps

Både rabarber og jordbær kan være fra frost, men skal dog være optøede, så snapsen ikke fortyndes. Put frugt og myntekviste i glasset, og hæld en flaske klar snaps ud over herligheden. Essensen skal trække en uge, hvorefter den filtreres og smages til. Er den for frugtet, så giv den et skvæt snaps mere.

3. Lakrids-ingefærsnaps
Kilde: feinschmeckeren.dk
Trækketid: 2-3 dage
Prøv noget utraditionelt til påskemaden med lakrids og frisk, stærk ingefær.

Du skal bruge:
6 stykker lækker saltlakrids
30 g fintsnittet ingefær
1 spsk. rørsukker
1 glas basis-snaps

Invester i noget god saltlakrids, skær det i mindre stykker, og put stykkerne i snapsen. Snit ingefæren ganske fint, og kom den sammen med sukker og lidt vand i en gryde til et opkog. Lad det simre, til væsken får sirupskonsistens. Lad det køle lidt af, og hæld det i lakridssnapsen. Smag til undervejs, og efter 2-3 dage vil den være serveringsklar.

4. Kaffe-snaps med vanilje
Kilde: livsstil.tv2.dk
Trækketid: 1-3 dage
Denne snaps er måske mest velegnet til desserten, men den gør det til gengæld virkelig godt, når ost, kaffe, frugtsalat og fyldt chokolade rammer bordet.

Du skal bruge:
0,5 dl mørkristede espresso-kaffebønner
2 hele økologiske vaniljestænger
2 spsk. agavesirup
1 flaske klar snaps

Flæk vaniljestængerne, og kom både dem og kaffebønnerne i glasset til formålet. Hæld snapsen over, og stil drikken mørkt og køligt. Allerede efter et døgn vil din snaps smage dejligt af vaniljekaffe, men den er allerbedst, når den har fået lov til at trække i tre dage.

5. Bacon-snaps
Kilde: livsstil.tv2.dk
Trækketid: Fra 6 timer
Er du også vild med en god kvalitetsbacon, så prøv denne herresnaps, som oven i købet er en af de hurtigste, man kan bikse sammen.

Du skal bruge:
3 skiver tørsaltet bacon
En god klat smør
0,5 liter basis-snaps

Start med at stege din bacon (af gedigen kvalitet) i smør på panden, til den er sprød og gylden. Lad derefter baconen dryppe af på lidt køkkenrulle, og hæld derefter de bølgede skiver i snapsen. Luk glasset, og stil det mørkt og køligt. Allerede efter 6 timer er din baconsnaps faktisk færdig, men inden du kaster dig over den, skal den en tur i fryseren, indtil kulden har fået fedtet til at samle sig i toppen af glasset. Fjern fedtet med en ske, og filtrer snapsen før servering. Hvis du ønsker kraftigere baconsmag, kan baconen trække i snapsen i op til fem dage.

6. Pebermynte-snaps
Trækketid: 12 timer
Denne snaps er både lækker og forfriskende, og så får den gjort has på sildebords-ånden. Og den er tilmed så nem, som en hjemmelavet snaps kan blive.

Du skal bruge:
En god nævefuld pebermyntebolsjer
1 flaske klar snaps

Smid bolsjerne i baljen, og hæld snapsen over. Lad blandingen stå, indtil bolsjerne er opløst, og vend gerne lidt rundt i glasset undervejs. Skål!