3 ting, du skal opleve, hvis du ikke kan få nok af gin

Gin & tonic og andre drinks med gin har opnået enorm popularitet blandt danskerne de seneste år.
Er du en af dem, der ikke kan få nok af den alkoholiske enebærdrik? Så har vi her samlet tre vilde oplevelser,
du er nødt til at prøve.
Gin-spa, gin-hotel, gin-festival

Foto: Egmont

Forkæl dig selv med en tur i gin-spa

Forestil dig, at du får en dejlig, afslappende massage af en professionel massør. Lækkert, ikke? Forestil dig så, at du får en dejlig, afslappende massage, samtidig med at du har en gin & tonic i hånden!

Hvis du tænker, at det næsten lyder for godt til at være sandt, så er der godt nyt. I december 2017 åbnede verdens første gin-spa nemlig, og her kan du forkæle dig selv med den ultimative spa-oplevelse i ginnens tegn.

Spaen, som faktisk bare hedder Gin Spa, ligger i Glasgow i Skotland, og når du tjekker ind til en behandling, får du straks serveret en gin-drink. Og det er ikke kun dine smagsløg, som bliver forkælet med ginnens aromaer - det er også din krop.

Som på de fleste andre spasteder kan du få både massage, ansigtsbehandlinger, manicure og zoneterapi, og hos Gin Spa er alle de produkter, der bliver brugt til behandlingerne, baseret på ginnens ingredienser. Uanset om du er til gin med lavendel, eukalyptus, nelliker eller grapefrugt, er der mulighed for at få en spa-oplevelse lige efter dit hoved.

Skaberne bag Gin Spa står også bag den populære gin-bar Gin71, som åbnede i 2014, og som efterfølgende har vundet flere priser. Så hvis du bestiller en flybillet til Glasgow og Gin Spa, kan du jo lige overveje også at slå vejen forbi Gin71, som ligger i samme by.

Overnat på gin-hotel

Er du en ægte gin-nørd, og mangler du inspiration til dit næste rejsemål? Så har vi et perfekt bud: Notting Hill, London. Her finder du nemlig et gin-hotel.

Hotellet, der åbnede i december 2016, hedder The Distillery, og stedet byder på masser af gin-oplevelser til gæsterne. Først og fremmest har hotellet naturligvis en restaurant og en bar, hvor der bliver serveret klassiske gin & tonics krydret med bl.a. lavendel, appelsin og kakao.

Derudover kan gæsterne købe forsyninger med hjem fra hotellets gin-butik og gå på opdagelse på The Distillerys lille gin-museum. De ekstra gin-interesserede kan besøge The Ginstitute, hvor de kan blive klogere på ginnens historie og lære, hvordan de fremstiller deres egen gin. Endelig kan gæsterne hænge ud i lobbyen, biblioteket og dagligstuen, som er pyntet med gamle gin-tønder.

En overnatning koster mellem 125 og 150 britiske pund, svarende til omkring 1.050-1.250 kroner. Ejeren af hotellet er manden bag gin-mærket Portobello Road Gin, så man må gå ud fra, at han ved, hvad han har med at gøre. Det eneste lille minus ved hotellet er, at der kun findes tre hotelværelser, så hvis du drømmer om en overnatning på The Distillery, må du hellere være ude i god tid.

Gå på opdagelse på gin-festival

Er du nysgerrig efter at vide, hvad der sker i gin-universet, og hvilke nye typer gin der vinder frem på markedet? Så hiv en dag ud af kalenderen, og tag på gin-festival.

Der findes masser af udenlandske festivaler dedikeret til enebærdrikken, og sidste år fik Danmark sin første gin-festival, Copenhagen Gin Fest. Gin-festivalen byder på masser af smagsprøver og boder, hvor du kan købe både drinks og is med gin. Og selvfølgelig er der også mulighed for at købe gin-flasker med hjem, så du kan fylde det private barskab.

Copenhagen Gin Fest er indtil videre blevet afholdt to gange - i februar 2017 og februar 2018, begge gange på Lokomotivværkstedet i København. Jacob Rosengren, som er arrangøren bag festivalen, afslører, at vi kan se frem til endnu en Copenhagen Gin Fest i 2019.

Måske behøver du ikke engang vente så længe. Ifølge Jacob Rosengren er der mange spændende ting i sigte, og måske bliver der allerede afholdt en gin-festival i efteråret 2018, så hold øjne og ører åbne. Desuden bliver der afholdt en gin & tonic-festival den 16.-17. november 2018 i Aarhus, hvor der ligeledes er smagsprøver og mulighed for at købe både drinks og flasker med gin.

Du kan læse mere om de to festivaler på copenhagenginfest.dk og gintonicfestival.dk

Kilder: independent.co.uk, ginspa.co.uk, the-distillery.london, theginstitute.com, copenhagenginfest.dk og gintonicfestival.dk