Fra casual James Bond til retro
- 4 måder du kan bære den tidsløse polotrøje på

Poloshirt, polotrøjer

Foto: Tøjeksperten

Forstillede man sig herregarderoben fuld af rober, der alle havde det tilfælles, at de kunne betegnes som tidsløse klassikere, så ville der uden tvivl hænge en bøjle med den tidsløse polotrøje på.

Det var den franske tennisspiller og ottedobbelte Grand Slam-vinder, René Lacoste, der i 1926 designede den skjorteinspireret T-shirt til sig selv, da han ikke mente, at tidens tennistøj var behagelig. Det år vandt han for første gang US Open, og polotrøjen var født.

Op gennem 1930'erne begyndte andre atleter at tage polotrøjen til sig. Blandt andet polospillere, hvorfra T-shirten i dag har sit navn, men også golfspillerne og andre sportsgrene associeret med det finere borgerskab tog polotrøjen til sig, og derfor er det i dag ofte Nordsjælland og det finere borgerskab, som polotrøjen forbindes med.

Men den tidsløse polotrøje fungerer i langt flere sammenhænge end blot på golfbanen eller til kanapeer i Rungsted Havn.

Det kan du læse mere om her, hvor vi præsenterer tre måder, som du kan bære din polo på - fra klassikeren over James Bond-stilen til retro og fest.

Poloshirt, polotrøjer

Foto: Tøjeksperten

Klassikeren

Vi kan ikke komme uden om, at polotrøjen først og fremmest fik sit gennembrud i de samfundslag, hvor drinks var noget man yndede at nyde på en yacht om lørdagen. Og selvom der måske ikke er en yacht i nærheden, så er scenariet fint at have in mente, hvis du gerne vil sætte det klassiske polotrøje-outfit sammen. Overvej den bordeuax-farvede polotrøje med et par khaki-farvede bukser, nogle sejlersko (uden sokker!) og et fint ur med læderrem. Så falder du i hvert fald ikke igennem, hvis der skulle komme en yacht forbi med drinks og kanapeer.

James Bond casual

Du kan dog sagtens tone det mere ned og iføre dig polotrøjen uden at vække associationer til Fritz og Poul i Rungsted Havn. Daniel Craig som James Bond i 'Spectre' er et glimrende eksempel på, hvordan du med polotrøjen kan give et par helt almindelige hverdagsbukser noget stil og klasse. I flere af filmens scener ses vores helt iført klassisk mørkeblå polo sat sammen med et par almindelige mørkeblå jeans. Tilføjer du et par sandfarvet støvler og nogle Tom Ford-solbriller, så er du praktisk talt James Bond himself.

Retro

Fra 1950'erne og helt op til 1980'erne voksede polotrøjens popularitet stødt. Ikke mindst fordi Hollywood-ikoner som James Dean, Marlon Brando og Steve McQueen havde kastet deres kærlighed på den allerede den gang tidsløse T-shirt. Kendetegnende for de årtiers polotrøjerne var mønstre og farvekontrasterne mellem krave og selve trøjen. De retro-inspireret polotrøjer er højeste mode, men det skal dog siges, at det ikke er alle, som kan bærer den. Kan du bære den, og er du til det retro-inspireret udtryk, så bør du uden tvivl anskaffe dig en eller flere af den slags polo-trøjer. Overvej at sætte den sammen med en fed læderjakke og et par afslappede jeans.

Fest

Det kan nogle gange være svært at finde balancen mellem det fine outfit, der samtidig ikke går hen og bliver for fint og ekstravagant. Men der kan polotrøjen være tilføjelsen, der skaber den perfekte balance. Til forretningsmiddagen eller til bryllupsreceptionen inden selve brylluppet kan den fungere rigtig fint under habitjakken sammen med et par nydelige, mørkeblå eller hvide bukser. Samtidig kan du rent farvemæssigt tillade dig at skeje lidt ud. Lad den lyseblå polotrøje komplimentere den bordeaux farvede jakke, eller tag den mørkeblå habitjakke over din hvide polo. Det er elegance uden for megen ekstravagance.

Husk!

Så hvordan finder du polotrøjen, der passer til dig og er der uskrevne regler, som du bør kende? Ja og ja! Ang. længde bør du gå efter polotrøjen, der fortsætter et par centimeter under bæltet. Altså skal den være lang nok til, at du kan stoppe den i bukserne, men ikke så lang, at den får folk til at tænke "natskjorte?".

Ærmerne bør strække sig ned til cirka midten af overarmen. De må gerne sidde tæt om biceps, men ikke så tæt, at du ikke kan klemme en pegefinger ind mellem stof og arm.

Og så er der altså særligt to no-goes, som du altid bør styre uden om, når du trækker i din polotrøje:

  • Lad være med at folde kraven op. Jo, Eric Cantona gjorde det i 1990'erne, og det fungerede, men det var i 1990'erne, og du er ikke en fransk fodboldspiller i Man. U.
  • Ingen T-shirt under polotrøjen. Er du nervøs for svedskjolder, så sørg hellere for en ekstra gang med deodoranten frem for T-shirten under polotrøjen. Det får dig til at se opsvulmet ud på den ærgerlige måde.